Uue kunsti muuseumis laulab Johnny Cash

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Cash.
Johnny Cash. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Uue kunsti muuseum jätkab märtsiski tava demonstreerida tasuta tõsielufilme. Reedeti kella kuuest õhtul algavatel seanssidel pakutakse paastukuul vaadata portreefilme.


Selle kuu programmi avab reedel, 5. märtsil kell 18 linastuv „Johnny Cash Folsomi vanglas", mille keskmes on 13. jaanuaril 1968. aastal Kalifornia riiklikus Folsomi vanglas lindistatud Johnny Cashi legendaarne album „Folsom Prison Blues".

Aasta hiljem, olgu ajaloolise tõe huvides märgitud, valmis sellele järg, samuti ühes USA tuntumas kinnipidamisasutuses salvestatud „Johnny Cash at San Quentin".

Vaese Arkansase talupidaja pojana sattus Johnny Cash tihti pahandustesse. Teades, mis tunne on olla ühiskonna poolt äratõugatud, saavutas muusik kiiresti vangide poolehoiu. Sealt edasi oli vaid samm selleni, et Cashist sai tulihingeline Ameerika vanglasüsteemi reformimise eest võitleja.

Reedel muuseumis jooksvas filmis meenutavad maailma üht kuulsamat kantri- ja folkmuusikut nii lapsed ja kaasmuusikud kui endised vangid ja kunagised vangivalvurid. Nii siin- kui sealpool trelle olnud räägivad sellestki, mis neile on meelde jäänud plaadi „Folsom Prison Blues" salvestamisest.

Film on inglise keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles