Pärnu koorifestivalile registreerus üle 850 laulja

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koorifestivali kontserdid on toimunud varasematel aastatel ka Lastepargis.
Koorifestivali kontserdid on toimunud varasematel aastatel ka Lastepargis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänavu 20.-23. mail, kuu enne rahvusvahelisi hansapäevi, leiab suvituslinnas aset VIII Pärnu rahvusvaheline koorifestival, kuhu registreerus 6 välis- ja 17 Eesti koori ning 9

a cappella

ansamblit.


Festivali reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni teatel üllatas korraldajaid üle aegade suurim osavõtjate arv: koos pillimeestega astub festivali kontsertidel üles ligikaudu 900 lauljat ja muusikut.

Festivali avaakordi annavad neljapäeval, 20. mail Pärnu kontserdimajas linnaorkester ja Pärnu kammerkoor, Pärnu noortekoor ja segakoor Endla Karl Jenkinsi suurteosega "The Armed Man" ("Rahumissa"). Kontserdi dirigent on Jüri Alperten.

Teisel päeval toimuvad osalevate kooride kontserdid linna ja maakonna eri paikades ning ansamblite rahvalaulukonkurss. Festival kulmineerub 22. mail kooride võistulaulmise ja parimate autasustamisega.

Konkursi kava (12-17 min) põhineb rahvalaulul, millest vähemalt 1 teos peab olema oma maa rahvalaul. Lugude illustreerimiseks võib kasutada rütmi- või rahvapille, klaverisaade ja fonogrammid ei ole lubatud.

Vokaalansamblite konkursil hinnatakse eraldi võimenduse kasutajaid ja akustiliselt esinejaid.

Esinejaid hindab viieliikmeline rahvusvaheline žürii; kelle tööd juhib itaallasest kooridirigent ja muusikaterapeut Andrea Angelini.

Pärnu rahvusvahelist koorifestivali on korraldatud 1996. aastast. See on ainus koorifestival Eestis, mille olulisim joon on eesti rahvamuusika propageerimine. Osalema on oodatud kõikide kooriliikide amatöörkoorid ja a cappella ansamblid. Festivali korraldaja on MTÜ Pärnu Rahvusvaheline Koorifestival.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles