Näitus tutvustab Valdo Pandi elu

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERR

Neljapäeval kell 18 avab Türil Eesti ringhäälingumuuseum näituse «Reporter oli Valdo Pant» ning meenutab Eesti Raadio heli- ja Eesti Televisiooni videolõikude abil möödunud sajandi üht säravamat raadio- ja teleajakirjanikku.

Valdo Pandist sai Eesti Raadio kommentaator 1948. aasta mais, mil ta oli kõigest 20aastane.
Muuseumi direktor Juhan Sihver lausus, et raadiotöö kogemust Pandil polnud, kuid ta õppis ameti kiiresti selgeks. Et tahtmine hästi teha oli tal veres, siis oli ta õige pea tuntud väga hea raadioajakirjanikuna. Suurema tuntuse raadiokuulajate hulgas saavutas Pant sarjadega «Reporteritund», «Päevakaja», «Rameto».

1966. aasta mais sai Valdo Pandist Eesti Televisiooni kommentaator. «Vaataja-kuulaja pidas teda juba siis tunnustatud meistriks, ent kõige suurem tuntus tuli saatesarjaga «Täna 25 aastat tagasi» (313 saadet), mis rääkis Teisest maailmasõjast.

Lisaks kuulusid Pandi teletööde hulka otsereportaažid, sündmuste kommentaarid, õhtused mõtisklusminutid, meelelahutussaated, filmisaated, laulupeoreportaažid, olukirjeldusfilmid, dokumentaal-, anima- ja mängufilmid.
1999. aastal valiti Valdo Pant 20. sajandi saja suurkuju hulka.
Näituse jääb avatuks 15. maini. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles