«Mida teie arvate?» kooselust: kas üksikul mehel on midagi viga?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Ülo Josing / ERR

Maire Aunaste vestlussaade otsis vastust küsimusele, kas üksindus on probleem ja kui - siis kelle jaoks? Saatekülalise Jüri Pino arvates muudab üksiolek vähemalt mehed üpris metsistunuks. 


Pino väitel ei oskavat ükski mees tegelikult üksi olla. «Mees on liiga loll, et üksi olla. Sa pead koristama ja pesema - seda tuletab ju naine kogu aeg meelde. Naist on vaja selleks, et sa ei metsistuks. Mees, kes jääb üksi, sellel on midagi viga.»

Pino on niisiis enam kui veendunud, et üksikud mehed lasevad ennast käest ära. Ajutiselt üksi jäädes kartis temagi, et talle tuleb juurde üksielava mehe lõhn ning ta lasebki end käest ära, seepärast mängis ta kodus üsna hoolega iseenda toatüdrukut. 

Teised saatekülalised üksiolekut nii kohutavana ei näinud. Filmikriitik Tiina Lokk, kel lapsed kodust läinud, lausa naudib üksiolemist.

Ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja nentis, et mõned kaasaegsed naised isegi ei vaja enam kedagi enda kõrvale, kuid sellest on pigem kahju.

Krišnaiit Arne Lauri tõmbas paralleele munkadega ning ütles, et tegelikult oleme me kõik erakud.

Tõeline daam Maaja Kallast, kes on üksi olnud viimased kaksteist aastat, väga ei kurda. Ta usub, et igaühel tuleb elus leida mingi oma mõte.

Veel tähelepanekuid saatekülalistelt:

Arne: «Tehnokraatia lõhub meie suhted, sest inimene maandab end kõige paremini teleka ja arvuti taga.»

Maaja: «Mees võtku endale naine, kui ta on 27 kuni 30. Enne seda pole ta mees, vaid poiss.» 

Mida teha siis, kui häid ja arukaid mehi on vähe?

Jüri: «Mitmenaisepidamine tuleks legaliseerida, sest siis saab iga naine tükike head meest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles