Bluusikuningas on pühapäeval Eestis

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Bonamassa.
Joe Bonamassa. Foto: http://www.jbonamassa.com/

Euroopa turneel „Black Rock" moodsa blues-rock'i üks kõlavamaid nimesid Joe Bonamassa esineb Nokia kontserdimajas pühapäeval, 23. mail.


Bonamassat loetakse moodsa bluusi maailma üheks kõvemaks tegijaks, ta annab aastas üle maailma ligi 250 kontserti, nende hulgas mullu viimseni välja müüdud esinemine ilmakuulsas Londoni Royal Albert Hallis.

Uue bluusikuninga tee tippu algas juba 12aastaselt, kui kitarrilegend B.B. King kutsus poisinaga oma kontsertidele erikülaliseks.

Ligi 20aastase karjääri jooksul on Bonamassa esinenud paljude maailmanimedega, nagu Jethro Tull, Lynryd Skynyrd, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughn, Joe Cocker, Foreigner.

Tulisest rock'ist jazz'ini ning kantrini muusikat tegev Joe Bonamassa on üks üheksast kitarristist, kellel on maailma tuntuima kitarrifirma Gibsoni oma signature Les Pauli mudel, selline pill on ka Jimmy Page'il, Gary Moore'il ning Slashil.

Maailma üks suuremaid kitarriajakirju Guitarist hindab aga Bonamassat sedavõrd kõrgelt, et tituleerib teda suisa uueks bluusikuningaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles