Uut eesti muusikat tutvustatakse lauamänguga

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti muusika lauamäng
Eesti muusika lauamäng Foto: EMP

Peatselt algav festival Eesti Muusika Päevad 2010 toob info heliloojate nüüdisloomingu kohta publikuni uudsel moel - valminud on vastavasisuline lauamäng.


Korraldajate sõnul otsib festival Eesti Muusika Päevad ikka põnevaid viise heliloojate ja nende loomingu tutvustamiseks. Lauamäng annab võimaluse lähemalt tutvuda EMP 2010 kava ning esinejatega, samuti festivali ettevalmistuse köögipoolega. Mäng ilmus ajakirja Muusika märtsinumbris, mida saab korraldajate sõnul kõigist festivali kontserdipaikadest osta sõbrahinnaga.

Tänavune festival Eesti Muusika Päevad leiab aset 22-27. märtsil ning korraldajad lubavad esile tuua tervelt 11 helilooja loomingut. Oma kontserdi on saanud Tauno Aints, Galina Grigorjeva, Lauri Jõeleht, Liis Jürgens, Andrus Kallastu, Raimo Kangro, Tatjana Kozlova, Tõnu Kõrvits, Märt-Matis Lill, Kuldar Sink ja Peeter Vähi. Festivalil on ka külalisvõistleja videokunsti alalt - Mark Raidpere, kelle koostöö erinevate eesti muusikutega on juba mitu aastat EMPi publikut vaimustanud.

«Sul, armas publik, pole tarvis teha muud, kui avada süda uuele muusikale ja kontsertide vahel veidi jalgu liigutada, et järgmise autori võlumaailma sisse hüpata. Muu eest oleme hoolitsenud!» ütlevad festivali kunstilised juhid Timo Steiner ja Ülo Krigul.

Festivali Eesti Muusika Päevad kavaga saab tutvuda kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles