Aidas trehvavad Brüssel ja Pelgulinn

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Timmermans esineb pärmusmuusika aidas koos Jaak Johansoniga.
Stefan Timmermans esineb pärmusmuusika aidas koos Jaak Johansoniga. Foto: Sille Annuk

Laupäeval on Viljandi pärimusmuusika aida väikeses saalis üheskoos publiku ees Brüsseli torupillimängija Stefan Timmermans ja Pelgulinna parmupillimängija Jaak Johanson.


Mehed mängivad vastamisi, vaheldumisi ja koos nii pärimuslikke kui autorite lugusid. Lisaks on Jaak Johanson lubanud Stefan Timmermansilt uurida, kuidas on olla Brüsseli torupillimängija XXI sajandi algul: kuidas Euroopa pealinna argi- ja pühapäevad ning maailmapilt seestpoolt vaadates ja vanade flaami lugude valguses kumavad?



Johansoni sõnul tegid nad Timmermansiga mõne aja eest Brüsselis analoogse kontsertkohtumise ning toona oli rääkija rohkem tema ja jututeema peaasjalikult Eesti eluolu.



«Nüüd teeme vastupidi,» rääkis Johanson. «Ja see on väga hea, sest Stefanil on jutu kirgastamiseks kaasas torupill, klarnet, vilepillid ning veel üht-teist. Mina omalt poolt püüan värvi lisada laulu ja kitarrimänguga.»



Timmermans on tuntud torupilliõpetaja, mitme folkfestivali organiseerija, raadiosaadete autori ja aktiivse esinejana paljudel maailma muusikalavadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles