Ees ootab kuuldemänguõhtu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Eesti ringhäälingumuuseumis on neljapäeval kell 19 kuuldemänguõhtu, külas Paidest pärit teatrimees Andres Noormets.


Kuuldemäng on teatriliik, mis vähemalt Euroopas tundub väga oluline olevat. Eesti ringhäälingumuuseumi direktor Juhan Sihver teadis öelda, et Saksamaal on umbes paarkümmend raadiojaama, mis oma programmis järjepidevalt kuuldemänge etendavad ja neid selleks tarbeks ka loovad.
Radio France'i aastane kuuldemängutoodang ulatub sadade nimetusteni ja BBC ei jää oma prantsuse kolleegidest oluliselt maha.

Samas on aga Läti ja Leedu rahvusringhääling kuuldemängutegijad lahti lasknud, tootvad üksused ümber profileerinud või hoopis sulgenud. «Raadioteater Eestis siiski elab, ka võrdluses muu Euroopaga oleme senini täiesti pildil,» ütles Sihver. «Et Andres Noormets on viimasel kolmel aastal Raadioteatris tegelenud vaid autorikuuldemängude tegemisega ja sellest vaatepunktist on tema kogemused meie raadioruumis pisut eraldi seisvad, siis ongi õige, et ta oma pisut erilaadse kogemusega meile raadioteatri salakambreid valgustab.» (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles