Selgeltnägija aitab vangidel surnud omastega kontakteeruda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgeltnägija viib vangid nende surnud omastega kokku
Selgeltnägija viib vangid nende surnud omastega kokku Foto: Reuters/ScanPix

Hollandi justiitsministeerium palkas  selgeltnägija, kes aitab vangidel nende surnud lähedastega kontakti saada.

Selgeltnägija Paul van Bree sõnul aitab surnutelt sõnumi saamine vange enesekindlamaks muutuda ja end aktsepteerima õppida, kirjutab The Telegraph.

«Võtan vangide surnud sugulastega ühendust ja annan neile edasi surnute sõnumeid, mis enamjaolt on, et nad armastavad neid. Olen näinud palju juhtumeid, kus suured ja jõhkrad mehed on nagu väikesed lapsed nutma puhkenud,» lausus selgeltnägija.

Õnneliku buda hüüdnime kandva hollandlase sõnul on ta ainus Hollandi justiitsministeeriumi poolt palgatud selgeltnägija ja energiaga ravitseja.

Van Bree kinnitusel pärineb ta selgeltnägijate suguvõsast ja tal on pikaajalised kogemused.

«Suudan tunnetada rohkem kui näiteks psühholoog või sotsiaaltöötaja. Minu tööd saab kirjeldada kui inimeste vaimset abistamist kõige laiemas tähenduses,» lisas hollandlane.

Hollandi justiitsministeeriumi esindaja sõnul on selgeltnägija palkamine vangide rehabiliteerimises üsna ebatavaline.

Umbes sama on kasutanud ka Hollandi tööhõiveamet. Seal pakutakse töö kaotanud inimestele võimalust uurida oma varasemaid elusid ning tarot kaartide abil ennustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles