Parimad lumelaudurid liuglevad toruteel

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelaudur ja võistluste korraldaja Kristjan Tuuleveski lubab, et pealtvaatajatele pakutakse palju närvikõdi.
Lumelaudur ja võistluste korraldaja Kristjan Tuuleveski lubab, et pealtvaatajatele pakutakse palju närvikõdi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeval kell 11 astuvad Eesti parimad lumelaudurid Viljandi lumepargis Huntaugul võistlustulle, et selgitada välja parim metalltorul laskuja.


Lumelaudur Kristjan Tuuleveski ütles, et võistluse korraldab mullu Viljandis asutatud ekstreemspordiklubi Hot Doggers koos linnavalitsuse ja lumepargiga. «Tänavu ei olnud Eestis ühtki sellist võistlust tehtud. Mõtlesime, et teeme ise - saab ilusa märtsiilmaga dressipluusi väel veel mäele minna,» rääkis ta.


Kristjan Tuuleveski jutu järgi saavad võistlejad ühel laskumisel näidata oma oskusi järgemööda neljal metalltorul ehk rail'il, mille ümber on ehitatud lumest puhvrid ja maandumisrajad.

«Rada on üle 200 meetri pikk. Nii pikka rail'irada pole Eestis kunagi olnudki,» teatas Tuuleveski. Osalejatele on pikk rada tema sõnutsi üsna väsitav, aga ka huvitav.

Korraldaja hinnangul on võistlusel seitse või kaheksa favoriiti, nende seas Mario Visnap, Kennart Peerna ja Joel Pärle.

«Võidab see, kel juhtub parim päev olema,» lausus korraldaja. «Arvesse lähevad kolme ülemise atraktsiooni läbijad. Nendest, kes üle alumise, kõige suurema metalltoru sõidavad, saab eriauhinna see, kes seal kõige parema triki teeb.»

Tuuleveski pakkus, et kõik tulijad ei julge kõige suuremaid atraktsioone proovidagi.

«Kui rohkem lund oli, käis osa laudureid ja suusatajaid linna vahel mööda käsipuid laskmas. Nüüd on neil hea võimalus mäe peal oma oskusi demonstreerida,» lausus korraldaja.

Publik saab trikitamist vaadata tasuta. Koos Kristjan Tuuleveskiga võistlust korraldav Inno Reimal lubas, et vaatepilt kujuneb adrenaliinirohkeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles