«Sind otsides» läheb koos Kariniga Siberisse unenäos osutatud radadele

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin saates «Sind otsides»
Karin saates «Sind otsides» Foto: ETV

Karini lugu sai alguse täpselt 61 aastat tagasi, kui tema ema koos vanema õega Siberisse küüditati.


Seitse aastat hiljem tuli ema külmalt maalt tagasi juba kahe tütrega, teise käe otsas oli nüüd nelja ja poole aastane Karin. Isast ema Karinile palju rääkida ei tahtnud. «Kui ma hakkasin küsima, siis põikles kõrvale,» meenutab Karin saates. Kavalust appi võttes sai tüdruk vähemalt seda teada, mis isa nimi on, aga ei enamat.



«Tuleb tunnistada, et Karini saatusega lapsi on ilmas väga palju, kuid vähem on neid, kes oma isa otsimisel nii suurt visadust ilmutavad,» leiab saatejuht Margit Kilumets. Margit teab, et Karin on isa leidmise nimel saatnud omal ajal kilomeetrite viisi kirju kaugesse Siberi külla ja palunud abi isegi Punaselt Ristilt, kuid kahjuks tulemusteta.



Aastad läksid ja ühel päeval tuli maamulda sängitada ka armas ema. Just siis, kui Karin oli valmis saatusega rahu sõlmima, sai ta endelise unenäo, mis keeras kogu elu uuesti pea peale. «Nägin unes ema seismas pikas valges kleidis minu voodi ees. Ta ütles, et peab oma kohuseks mulle teatada, et minu isa on surnud, aga temast jäi järele viis last.»



Unenägu oli naise jaoks märgiks, et otsingutega tuleb alustada otsast peale. Saates selgub, millega need seekord lõppesid.



«Sind otsides» on eetris laupäeval kell 20 ETV-s.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles