Kolumbus Kris hõikab sünnipäevapeole

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolumbus Kris.
Kolumbus Kris. Foto: http://www.bem.ee/files/kolumbus

Eesti rokiveteran Kolumbus Kris märgib 23. sünnipäeva kuuajase tuuriga mööda Eestit. Ringreis mängitakse lahti reedel, 9. aprillil Valgas Voorimehe pubis, viimane sünnipäevatribitski võetakse reedel, 7. mail Tartus Püssirohukeldris.

Kui tuuri avaesinemine piirilinna Valga trahteris väga tormiks ei kisu, siis järgmisel, 10. aprilli õhtul kell üheksa Rock Cafes hakkava peo kohta tihkaksid sama väita vähesed: sünnipäevasõu tõotab tulla vägev. Kõige tipuks põristatakse samal õhtul Rock Cafes maha kolmas vabariiklik trummarite paraad ehk trummilahing ehk veelgi peenemalt drum-battle.

„Tean, et kõik osavõtjad valmistuvad väga põhjalikult," oskas toimuma hakkava kohta ütelda Kolumbus Krisi kauaaegne trummar Andres Oja. „Mida mängitakse ja mil moel, see selgub kohapeal."

Küll on teada duelleerivad paarid: Borka (The Sun) ja Karla (Bedwetters); Eimel Kaljulaid (Eimel) ja Andi Aus (HND); Kristjan "Kotkas" Mäeots (ERSO) ja Raimond "MY" Vahter (Magnetic band); Mariliis Eesmaa (Cramp) ja Tarmo Kiuru (Külalised); Villu Viirsalu (Sõpruse pst, Kelder) ja Andres Oja (Kolumbus Kris).

Igal paaril on kahevõitlusaega viis minutit.

Kava järgi alustab sünnipäevaõhtut Kongomania ja lõpetab Cake of Peace. Kolumbus Krisiga koos esinevad laval Mikk Tammepõld, Airi Ojamets, Viktor Vassiljev, Harry Kõrvits. Peo erikülaline on Arvo Kukumägi.

„Eri linnades on meil kontsertidel kaasatud kohalikud staarid, kellega mängime koos mõne loo nende ja meie repertuaarist," rääkis eesootavast tuurist Kolumbuse basskitarrist Jaanus Raudkats.

Kolumbus Kris alustas tegutsemist 1987. aastal. Esimene suurem ülesastumine oli ansamblil sama aasta Tartu muusikapäevadel.

Praegu kuuluvad bändi Aivar Oja (kitarr), Urmas Vare (vokaal), Jaanus Raudkats (bass) ja Andres Oja (trummid).

Kolumbus Kris on ilmutanud viis täispikka albumit ja ühe kogumikalbumi „Eesti rocki annaalid Kolumbus Kris 87-94".

Kolumbus Krisi sünnipäevatuur

Reedel, 9. aprillil Valgas Voorimehe pubis.
Laupäeval, 10. aprillil Tallinnas Rock Cafes.
Reedel, 16. aprillil Pärnu kuursaalis.
Laupäeval, 17. aprillil Viljandis Suures Vennas.
Laupäeval, 24. aprillil Scotland Yardi Viimsi pubis.
Neljapäeval, 29. aprillil Tallinnas Cafe Amigos.
Reedel, 30. aprillil Tallinnas Scotland Yardi Kesklinna pubis.
Reedel, 7. mail Tartus Püssirohukeldris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles