Pessimismi taga on geenimutatsioon

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pessimismi taga on geenimutatsioon
Pessimismi taga on geenimutatsioon Foto: SCANPIX

Kanada Briti Columbia ülikooli teadlaste sõnul on geenimutatsioon põhjuseks, kui ollakse oma meelelaadilt pessimist.

Geenimuutus mõjutab tundeelu ning selle tõttu võidakse elus toimuvat tõlgendada negatiivsemana, kui see tegelikult on, edastab Live Science.

Teadlased uurisid ADA2b geeni mutatsiooni, mis varasemate uuringute kohaselt on seotud tunnetega ning mälestustega, mis tekivad neist tunnetest. Uus uuring näitas, et sama geen võib mõjutada ka seda, kuidas hetki kogetakse.

Geeni ja pessimismi seos tehti kindlaks katsega, milles osales 200 inimest. Neile näidati arvutis positiivseid, negatiivseid ja neutraalseid sõnu ning paluti kirjeldada, mis tundeid need tekitasid. Neil, kellel oli muteerunud geen, esines negatiivset kirjeldust rohkem. Katsealused, kellel aga see mutatsioon puudus, kirjeldasid sõnu positiivsematena.

«Tulemused näitasid, et inimesed vaatavad maailma läbi geenide poolt antu,» selgitas uuringut juhtinud Rebecca Todd.

Todd lisas, et geenid mõjutavad mingil määral, kuidas elu kogetakse.

Teadlaste arvates võivad geenimutatsiooniga isikud negatiivselt suhtuda kõigesse, mis nende elus toimub.

«Geenimutatsioon võib mõjutada nende isikute inimsuhteid, tööd ja üldse kõike, mis neid ümbritseb. Pessimiste on võimalik rahvahulgast eristada nende liigtõsiste ja kurjade nägude järgi,» lisas uurija.

Ka võivad need isikud hoida eemale paikadest, mis nende silmis võivad ohtlikud olla, kuid tegelikult ei ole.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles