Filmi "Lumekuninganna" Viljandi esilinastus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinasjutt täiskasvanutele põhineb motiivil H. C. Anderseni "Lumekiningannast".
Muinasjutt täiskasvanutele põhineb motiivil H. C. Anderseni "Lumekiningannast". Foto: Filmi kodulehekülg

Teisipäeval, 13. aprillil kell 19 esitlevad Kinobuss ja Eesti pärimusmuusika keskus pärimusmuusika aida suures saalis filmi "Lumekuninganna".


Muinasjutt täiskasvanutele põhineb motiivil H. C. Anderseni "Lumekiningannast".

Teismeline Jasper (14), kohtab öösel linnas hulkudes Naist - ning armub. Naine kutsub poisi endaga kaasa pooleli olevasse jääst villasse, kus ta elab. Jasperist palju vanemal Naisel on vähk, aga poiss seda ei tea. Naine usub, et vähirakkude vohamist on võimalik keha jahutades peatada.

Armunud Jasper tahab jääda naise juurde jääst villa ehitusele. Naine aga teab, et tema ja Jasperi suhe on poisile hukatuslik. Ta nii üritab nii enda kui poisi tundeid vahelduva eduga maha suruda, kuid Jasperi kohalolu muutub naise jaoks inimliku läheduse mõttes järjest tähtsamaks.

Naise kehatemperatuur muudkui langeb. Ta peaks olema juba surnuks külmunud, kuid väidab arstide hämminguks, et tunneb ennast järjest paremini. Poisi esialgne armumine ja iha naise vastu kasvab sügavaks ja allumatuks tundeks...

Osades: Helena Merzin, Artur Tedremägi, Egon Nuter, Toomas Suuman, Anni Kreem.
Režissöör ja stsenarist Marko Raat, operaator Marius Matzow Gulbrandsen.
Kunstnikud Jack van Domburg ja Eva Maria Gramakovski ning helilooja Sten Sheripov.

Filmi kodulehekülg:

http://ilm.ee/lumekuninganna/fs.html
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles