Bonifatiuse gildi sünnipäeval valmistatakse hansalina

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bonifatiuse gild tähistab esimest tegevusaastat.
Bonifatiuse gild tähistab esimest tegevusaastat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel, 9. aprillil kella 10 - 18 ootab Bonifatiuse gild (Väike-Turu tn 8) kõiki külla, et avatud uste päevaga tähistada gildi esimest tegevusaastat.


Päeva jooksul saavad huvilised meisterdada käevõrusid, kivist hiiri, tekstiilist lilli ja süüteroose, proovida paelte punumist, nõelviltimist või kududa telgedel salli, küpsetatakse hansakakku ja pakutakse hansaampse.



Soovijad saavad proovida keskaegseid rõivaid ja peakatteid ning lasta fotograafil väljavalitud kostüümis end jäädvustada.

Kella 15-ks ootab gildirahvas linna kultuuriasutuste esindusi, et koos Viljandi linnajuhtidega alustada viiemeetrise hansalina valmistamist. Hansalinal kujutatakse hansaaega ja hansateed Viljandist Pärnusse.

Edaspidi saavad linnajuhtide ja kultuurirahva alustatud hansalina kujundamist jätkata ja oma näputööd lisada kõik soovijad, kes edaspidi gildimajja sisse astuvad.

Hansalina jääb gildi majja üles kuni jaanipäevani.

Viljandi raehärrad annavad viljandlaste ühistööna valmistatud hansalina Pärnu raele üle 30. rahvusvahelistel hansapäevadel, mis toimuvad 24.-27. juunini Pärnus.

Pärnu hansapäevade kodulehekülje andmetel on rahvusvahelistele hansapäevadele oodata üle 70 hansalinna 11-st riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles