«Punane elavhõbe» jõuab kinno

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane elavhõbe
Punane elavhõbe Foto: Kaader filmist

9. aprillil esilinastub kinodes Andres Puustusmaa põnevik «Punane elavhõbe».


On kuumade 90-ndate algus. Eestis on käibel uus valuuta - kroon. Endine liiduvabariik on tõusnud värviliste metallide ekspordis maailma etteotsa. Selle kuritegeliku äri ümber käib halastamatu võitlus. Iga päev toob uusi ohvreid. Tapmiste arvult on Eesti Euroopas esimesel kohal. See on alles algus...

«Punane elavhõbe» põhineb tõestisündinud lool, mille on 2007. aastal samanimeliseks menuromaaniks kirjutanud Andres Anvelt. Anvelt on ka filmi stsenarist.

Aastaid kriminaalpolitseinikuna töötanud ning keskkriminaalpolitseid juhtinud Anvelt on kirja pannud tõesed karakterid ning režissöör Andres Puustusmaa kaudu jõuavad vaataja ette nende karmide aastate kangelased. Filmis ei ole musta ega valget. On inimesed, kellel kõigil oli oma võimalus. Iseasi, kes millise tee valis.

«See lugu pole kirjanduslik väljamõeldis, vaid on kirjutatud inimese poolt, kes on ise neis sündmustes osalenud,» viitas filmi produtsent Kristian Taska. Ta lisas, et filmi tootjana pidas ta lisaks autentsele 90-ndate väljajoonistamisele väga tähtsaks ka filmi meelelahutuslikku aspekti. «Enamik meist leiab selles filmis äratundmisrõõmu-või ehmatust,» tõdes Taska.

««Punane elavhõbe» on enamalt jaolt filmitud Eestis, kus kunstnik leidis veel neid paiku, mis nostalgiliselt meenutavad 90-ndaid. Mõne võtte tegemiseks sõitis filmigrupp ka Venemaale. Näitlejad on nii Eestist kui Venemaalt.

«Punase elavhõbeda» režissöör on Andres Puustusmaa, operaator-lavastaja Mait Mäekivi, stsenarist Andres Anvelt, kunstnik Ervin H. Seppel, kostüümikunstnik Eugen Tamberg, heliloojad Ardo Ran Varres ja Riho Sibul, montaažirežissöör Tambet Tasuja, tegevprodutsent Erika Laansalu, produtsent Kristian Taska.

Osades: Märt Avandi, Peeter Oja, Juhan Ulfsak, Mait Malmsten,
Inga Salurand, Kirill Käro, Taavi Teplenkov, Ilja Nartov, Aleksander Bashirov, Ksenija Buravskaja, Anna Begunova, Sergei Barkovski, Natalja Murina-Puustusmaa, Renata Piotrovski, jt.

vaata allpool treilerit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles