Järgmise Bondi filmi tegevuspaigaks on Versailles`i loss?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Versailles loss
Versailles loss Foto: Wikipedia.org

Prantslased käisid välja idee, et järgmise James Bondi filmi osa tegevusest võiks aset leida kuulsas Versailles`i lossis.

Prantslaste arvates võiks Bond selles Päikesekuninga Louis XVI käsul rajatud palees näiteks keskkonnaterroriste taga ajada, kirjutab Times Online.

«Meil on Bondi  filmi tegijatele välja pakkuda paar suurepärast ideed. James Bond sobiks sellesse suurepärasesse lossi nagu valatult. Esmalt paar romantikastseeni pargis ja siis tagaajamise stseenid lossis,» lausus Pariisi filmikomisjoni asejuht Stéphane Martinet.

Kuni Prantsuse revolutsioonini kuningliku perekonna koduks olnud lossis on filmitud 165 filmi.

Prantslased loodavad välismaiste režissööride ja produtsentide abil oma kulutuuriväärtus maailmas laiemalt tutvustada.

«Kui Prantsusmaa vaatamisväärsuseid saaks näha kassafilmides, siis kasvataks see kindlasti turistide hulka ning aitaks luua uusi töökohti. Samas aga saaksime ka lossi ülalpidamiseks vajalikku lisaraha,» selgitas Martinet.

Kuid Bondi toomisel Versailles`isse on ka vastaseid, kelle arvates muutub kultuuripärand siis nagu mingisuguseks lõbustuspargiks.

23. Bondi film peaks vaatajateni jõudma järgmisel aastal. Siiani on selle süžee olnud hästi varjatud saladus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles