Koit Toome näitab oma uut külge

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome.
Koit Toome. Foto: Erakogu

Reede öösel tutvustab Koit Toome Pärnu ööklubis Sugar oma värsket stuudioalbumit "Kaugele siit", millega muusik on oma karjääris keeranud uue lehekülje.


"Plaat on minu jaoks nagu uus algus," ütles Toome Pärnu Postimehele. "See on mu esimene stuudioalbum 11 aasta jooksul, selles mõttes on see nagu come back või uus algus. Olen teinud vahepeal üksikuid lugusid ja projekte, aga stuudioplaati pole mul väga ammu olnud."

Otsis kaasprodutsenti

"Eelmisel sügisel viis tee mind kokku produtsendi Vahur Valgmaga, kellega on mul sobinud koostöö nii hästi, nagu mul pole kellegagi sobinud alates 1990. aastate lõpust," rääkis laulja. "Tänu sellele on nüüd minu jaoks kõik uus. On uus kaasprodutsent, värske stiil ja live-bänd, millega oleme klubituuril."

Plaadi "Kaugele siit" muusikast leiab laulja sõnade järgi sugemeid r'n'b'st ja popmuusikast, ehk isegi natuke hiphoppi. Albumil on 13 lugu, mis on muusiku kinnitusel kõik väga erinevad.

Plaadilt on ilmunud kolm singlit: "Kaugele siit", "Põgenen" ja "Nädalalõpp".

"Pean seda plaati väga tugevaks," kinnitas Toome. "Ma ei ole ühegi projektiga nii palju vaeva näinud kui selle plaadiga. Mõtlesin, et kui teha, siis väga tugev plaat. Viimased kolm kuud tegime plaadi kallal tööd ligi 15 tundi ööpäevas."

Enamik plaadi muusikast on Toome kirjutatud ja sõnad Vahur Valgmalt.

"Lugude sõnades võib kuulaja tunda äratundmisrõõmu või nii-öelda samastumist," lisas Toome. "Juhtus nii, et esimesed lood, mis plaadi jaoks tegime, ei jõudnudki lõpuks plaadile, sest uued lood on palju tugevamad. Plaat on stiilide sümbioos: alustades klubikatest ja on väga isiklikke teemasid tugevate meloodiatega - see, mida inimesed minult ootavad."

Välismaale ei kipu

Kui tänapäeval kipuvad eeskätt noortebändid üksteise võidu välismaale õnne proovima, näeb Koit Toome oma tulevikku Eestis.

"Olen käinud elus päris palju väljas, juba 16aastaselt esinesin Indoneesias festivalil, kus olin siis kõige noorem esineja," meenutas muusik. "Neli aastat tegutsesin Soomes ja Saksamaal. Olen piisavalt palju maailmas ringi käinud ja ma ei arva, et igal pool mujal ootavad pudrumäed. Väljaspool on väga-väga raske ja võimalus läbi lüüa on üks tuhandele. Noori andekaid muusikuid on nii palju, et löögile saada on väga raske."

Ometi arvas Toome, et kui noortel on pealehakkamist, tasub proovida. "Mina olen siin happy ja keskendun karjäärile Eestis," teatas Toome.

Reedesel plaadiesitlusel klubis Sugar kuulevad pärnakad Toome uue albumi materjali ja laulja teatel tuleb kindlasti mõnus kontsert.

"Meil on mõni kontsert olnud ja siiani on väga hästi läinud," märkis Toome. "Rokime täiega, bänd on vägev ja ootame kõiki kontserdile!"

Sugar avab reedel uksed kell 23. Koit Toomet soojendab ja jahutab DJ Sven Arusoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles