Poodides käimine röövib kolm aastat naise elust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoppamine röövib keskmiselt kolm aastat naise elust.
Šoppamine röövib keskmiselt kolm aastat naise elust. Foto: Panther Media/Scanpix

Ühe Briti uuringu kohaselt kulutab keskmine naine kauplustes käimisele kolm aastat oma elust.


Meestele võib see küll üllatusena tulla, kuid naised ei raiska sugugi aega vaid uute rõivaste ostmisele. Täpselt sama palju aega kui riiete valimisele kulutavad naised ka toidu ostmisele, vahendab Daily Mail.

Keskmiselt käivad naised toidupoes 84 korda aastas ning vajaliku toidu- ja majapidamiskraami kokku korjamisele kulub neil aega 94 tundi ja 55 minutit.

Riidepoodides käimiseks läheb aega vaid pisut rohkem - 100 tundi ja 48 minutit.

Kui sellele lisati ka kingade ja aksessuaaride ostmiseks kulunud aeg ning vaateakende silmitsemine, siis saadi tulemuseks 25 184 tundi ja 53 minutit ühe eluea kohta. Kui võtta keskmiseks elueaks 63 aastat, siis kulub sellest šoppamisele kaks aastat ja kümme kuud.

Uuringu korraldanud küsitlusfirma OnePoll esindaja sõnul arvavad paljud mehed, et naised kulutavad aega vaid endale riiete ostmiseks, kuid tegelikult see nii ei ole. Naised ostavad vajalikke asju kogu perele ning see võib olla uskumatult raske töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles