Valgehobusemägi näitas ennast talikeskusena

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgehobusemäe keskus.
Valgehobusemäe keskus. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tänavu kolme ja poole talvekuuga tehtud ligi 38 000 külastust ja 12 üritust tõstsid Valgehobuse suusa- ja puhkekeskuse võrdväärsena teiste Eesti spordikeskuste kõrvale.

Kuigi esimene täispikk talihooaeg oli Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses juba möödunud aastal, tunnistas keskuse projektijuht Kalju Kertsmik, et kaht aastat omavahel võrrelda ei saa.
Kui 2009. aasta talvel oli detsembrist aprillini keskuses kolm, siis tänavu 12 üritust, neist üheksa olid suusatamisvõistlused. Lisaks hakkas keskus pakkuma mäetõstuki-, lastehoiu- ja uisulaenutusteenust ning lumelauasõidu algõpet.

Erakordselt heade lumeoludega talvel külastasid inimesed keskust ligi 38 000 korral. Talispordisõbrad jätsid Valgehobusemäele ligi 1,2 miljonit krooni, mis moodustab keskuse 1,4 miljoni kroonisest aastaeelarvest 85 protsenti.


Kertsmik tunneb heameelt, et asjad on liikumas soovitud suunas. «Külastajate seas on olnud ka palju järvakaid, eks inimestel ole lihtsam Valgehobusemäele tulla, kui näiteks Lõuna-Eestisse sõita,» arutles ta. «Olen rääkinud Eesti suusaliidu murdmaasuusatamise juhataja Paavo Naelaga, kelle kinnitusel olime üheksa suusavõistlusega ees isegi Otepääst. Muidugi on sealne mõõdupuu MK-etapp.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles