Noored propageerivad läbi tantsu tervist

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored propageerivad läbi tantsu tervislikke eluviise.
Noored propageerivad läbi tantsu tervislikke eluviise. Foto: Taivo Nurk

Tuleval neljapäeval, 15. aprillil annab Tervise sanatooriumis etenduse 19 noort tantsijat projektist „Dance@Europe", nad propageerivad tantsu kaudu tervislikke eluviise ja valmistuvad etendusega Euroopa suurimaks tantsufestivaliks.


„„Dance@Europe" koondab noori tantsijaid, kes on juba kuus kuud treeninud Eesti treenerite käe all, et osaleda esimeste eestlastena suvel Itaalias festivalil „Mediterraneo Dance Festival"," rääkis projekti eestvedaja Kadi-Kai Eljaste. „Festivalil saavad tantsijad treenida rahvusvaheliselt tunnustatud koreograafide juhendamisel, kes on treeninud ka näiteks Kylie Minogue'd ja Geri Halliwelli. Võtame reisile kaasa ka oma väikese filmimeeskonna, kes seob kõik tantsijate tegemised ühtseks loovaks dokumentaaliks."

Projekti „Dance@Europe" eesmärk on kunstilise tegevuse kaudu, nagu seda on tantsimine ja näitlemine, teadvustada noortele tervislikke eluviise ja õppida oma tervist hoidma.

„Projekti raames toimuvad järjepidevalt tantsu- ja näitlemistreeningud ja temaatilised üritused ning loengud tervislikest eluviisidest," märkis Eljaste. „Projekti lõppfaasis reisitakse kuni kümne osalejaga Euroopasse, et külastada sealseid tantsustuudioid ja koole, mis annaksid juurde teadmisi tervislikest eluviisidest, suurendaksid riikidevahelist noorte koostööd, mis annaks noortele võimaluse uusi kogemusi saada."

Seoses tänavu Pärnus toimuvate rahvusvaheliste hansapäevadega sõidavad noored oma reisi käigus ka läbi hansalinnade, kus antakse etendusi ja tutvustatakse oma sõnumit.

„Projekti idee tuleneb probleemist, et noorte tervislik seisund on üha halvenev ning stressirohkes ühiskonnas kasvavad noored ei suuda enam iseenda eest hoolt kanda," seletas Eljaste. „Noored hakkavad hävitama oma tervist juba üsna noorelt, tarvitades meelemürke, toitumisel ei jälgita toiduainete koostist ega liiguta piisavalt, mistõttu on üha kasvav rasvumise trend."

Projekti loojad toetuvad oma ideega Eesti rahvastiku tervise arengukava 2008-2020 sisus välja toodud uurimuste tulemustele ja sealt selgunud lahendust vajavatele probleemidele.

„Kui teadvustada noortele, kuidas oma keha ja vaimu tervist tasakaalus hoida, väheneksid haigestumised, noored oleksid tervemad ja aktiivsemad," arvas Eljaste. „Meie tuleviku ühiskond oleks jätkusuutlikum, noored oleksid tööjõulisemad ja ettevõtlikumad ning panustaksid seega nii riigi kui iseenda arengusse. Meie soov on muuta noorte väärtushinnanguid ja propageerida tervislikkust."

Huvilised saavad projekti kohta lisainfot e-posti aadressil dance@europe.com.

Projekti „Dance@Europe" „Kevadkontsert" toimub neljapäeval kell 19 Tervise sanatooriumi konverentsisaalis. Noorte tantsijate kõrval löövad kaasa Zen karate poisid, Keha/Hinge keskus ja Pärnu muusikakooli õpilased.

Kontsert on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles