Vatikan andestas biitlitele Jeesuse kohta käiva ütluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biitlid Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon ja George Harrison
Biitlid Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon ja George Harrison Foto: SCANPIX

Oma kuulsuse tipul olles ütlesid Briti ansambli The Beatles liikmed, et nad on kuulsamad kui Jeesus.

Vatikan mõistis nende hedonistliku elustiili, kuhu kuulusid seks, narkootikumid ja rock`n`roll ning enda Jeesusest ülemaks kuulutamise hukka, kirjutab The Telegraph.

Nüüd aga andestas Vatikan neljale kuulsale muusikule nende kommentaari ning teatas, et nende muusika on osa maailmakultuurist.

Vatikani ametlik häälekandja L´Osservatore Romano avaldas esileheküljel ansambli The Beatles kohta ülistuse, et inglaste muusika on väga meloodiline ning esitas küsimuse, et mis oleks popmuusika ilma biitliteta.

Katoliku kirik jättis kirjutisest välja varasema kriitika, milles mõisteti nad hukka kui saatanliku muusika tegijad.

«Kuigi John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ja Ringo Starr ei olnud pühakud, olid nad oma generatsiooni ja ajastu suurkujud. Isegi 40 aastat hiljem on nende muusika igihaljas, aegumatu ja originaalne » seisis kirjutises.

Kirjutis jätkus, et nende ilus meloodiline muusika muutis muusikaajalugu ning läks paljudele hinge.

John Lennoni ütles 1966. aastal, et The Beatles on kuulsam kui Jeesus, tekitades sellega usklike seas viha. 1960.aastate lõpus pöördusid bändi liikmed idamaade müstika poole ning Harrisonist sai hiljem krišnaiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles