Birgit Varjuni Turneri-tribuut: pretensioonitu, kuid jõuline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Scotland Yardis esitas Birgit Varjun kümmekond lugu Tina Turneri repertuaarist.


Mõnusa fiilinguga üritus algas üheksa paiku, jäi mulje, et suur osa publikust oli just parasjagu pubist mööda jalutanud ja siis spontaanselt otsustanud sisse astuda.

Suure akvaariumi ja seal ujuvate veel suuremate kalade taustal tõmbas Varjun drive`i üles looga «Steamy Windows». Originaalset kettidega käepaela paremal käel kandnud lauljannat toetas päikeseprillidega saksofonimängija ja selja taga profimast profimad taustalauljad Kaire Vilgats ja Dagmar Oja, lisaks veel muusikuid.

Publiku seas oli ka House of Gamesi laulja Erik Meremaa, kes astus Varjuniga üles superstaarisaate voorus «duett profilauljaga». Meremaa ütles, et Birgiti Turneri-tribuudil pole viga ja lisas, et loodab Birgitit näha leidmas just talle omast teed muusikamaailmas.

Lugudest võeti soojemalt vastu «What`s Love Got To Do With It» ja mõistagi «Simply The Best», mida Varjun esitas rahva soovil lisaloona, olles eelnevalt kahetsedes maininud, et rohkem lugusid meil praegu pole.

Varjun on täna omamoodi ühenduslüli kahe viimase aja suurema teleprojekti - superstaarisaate ja «Laulud tähtedega» saate vahel -, mida näitas mitme laulusaate osalise kohaleilmumine.

Laulu «Proud Mary (Rolling On The River)» ajal nägi jämmimas Birgiti laulusaate partnerit Sven Sesterit ja ka Kirsti Timmerit, Tanja Mihhailovat, Tauri Tallermaad ning Mikk Saart. Superstaarisaate rahvast oli kohal Jaanus Saago.

Võib öelda, et Varjun kandis välja «Proud Marys» väljendatud hoiaku, kus Tina Turner ütleb, et ei tee kunagi oma esituses midagi «kena ja hõlpsat» («nice and easy»), kuigi rahvas seda soovida võiks, vaid alati «kena ja rohmakat» («nice and rough»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles