Moodne koopamees otsib naist, kes liha armastab

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus treeningviis rõhutab ürgset mehelikkust.
Uus treeningviis rõhutab ürgset mehelikkust. Foto: Panther Media/Scanpix

Nad söövad palju liha ning jooksevad paljajalu ja palja rinnaga üle Brooklyni silla. Koopainimeste moodi elamine on üks New Yorgi viimase aja trende.



Suurlinnas New Yorgis on idanemas omamoodi subkultuur, mis koondab endasse noored mehed, kes on heitnud kõrvale nn pehme elustiili, taimetoitluse ja jooga. Selle asemel püüavad nad elada rohkem oma esiisade moodi, nii toitumises kui füüsilises liikumises, vahendab Aftonbladet.

38-aastase Erwan Le Corre sõnul, keda ajakiri Men's Health on nimetanud üheks kõige treenitumaks meheks tervel maakeral, on jõumasinate ja jooksulindiga spordisaal lihtsalt igav ja ei tööta.

Tema arvates tuleks meil liikuda mänguliselt, nii nagu teevad seda lapsed mänguväljakul.

Le Corre on ka urbanistlike koopainimeste treeneriks, pidades kursuseid isegi Mehhiko džunglites ja Lõuna-Ameerika eksootilistes paikades.

Eelkõige õpetab ta loomulikku liikumist: üle kivide hüppamist, puude otsa ronimist ja paljajalu jooksmist. Tihti seostab ta treeningu visualiseerimisega - näiteks soovitab ta ette kujutada, et sind ajab taga karu - nõnda muutub jooksmine hulga lõbusamaks.

Kuna Manhattanil džungel puudub, tulebki vihmametsa puude asemel kasutada ehitustellinguid ning joosta paljajalu Brooklyni sillal. Le Corre tunnistab, et tema treeningstiilis on teatud matšolikkust, kuid sellele vaatamata loodab ta, et ka naised uue trendiga rohkem kaasa hakkavad tulema.

Loomuliku liikumise pooldajana ei saa Le Corre aru ka jooga vajalikkusest - «Hoida keha kummalistes poosides? See ei ole loomulik.»

Nn koopainimeste treeninggruppi kuulub praegu umbes 150 noort meest ja üks naine, kes kõik järgivad kiviaja dieeti. Nad söövad palju liha, köögivilju, puuvilju ja pähkleid, kuid väldivad pastat ja saia, sest neid kiviajal ei eksisteerinud.

Enamasti on tegu tavaliste kontoriinimestega, kes kasutavad arvuteid ning elavad mugavates Manhattani korterites. Ning üks väheseid asju, mis neid ohkama paneb, on õige kaaslase leidmine. Nimelt on New Yorgis liiga palju taimetoitlasi ja magusasõltlasi, õige koopamees aga ihkab endale naist, kes ka liha armastaks süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles