Kurgja talukool õpetab viljapuid lõikama

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgja talumuuseum.
Kurgja talumuuseum. Foto: Henn Soodla

Kurgjal jätkub talukool, jüripäeva järel saavad hüva nõu mesinikud ja viljapuude lõikajad ning lapsed õpivad esivanemateaegseid mänguasju meisterdama.


“Kuigi talv tundus lõputu, käib loodus oma rada ja meie talukoolis on järg jõudnud kevadtöödeni,” nentis Pille Kuulme, kes on Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi museoloogilise osakonna juhataja.



Pühapäeval, 25. aprillil kell 12 algaval koolitusel räägib Harri Poom Vändra valla Saare-Tõrvaaugu aiandustalust puudest ja põõsastest kui elusolenditest ning õpetab nende eest hoolitsema hea silma ja käega.



Tori valla mesinikud Ülle ja Vahur Talimaa alustavad mesilaste pidamise õpetamisega. Nende juhendusel jätkub sari suvi läbi, tegelikku tööd näevad talukoolis õppijad Kurgja mesilas, mis on Talimaade hoole all.



“Kuna lapsi oleks rumal jätta koju nelja seina vahele, soovitame neil taskunoa kaasa võtta. Õpetame talulaste mänguasjade tegemist, meisterdame pulgaloomi ja rätinukke. Kui ajul koor lahti, saame pajupille teha,”  rääkis Kuulme.



Info telefonil 445 8171 või meilil info@kurgja.ee.    



Talukultuuri kool alustas Kurgja muuseumis tegevust jaanuaris, esimesel korral õpiti rehetoas talutoite valmistama. Aasta läbi kestev koolitus lõpeb detsembris, õpitakse  vanade eestlaste jõulukombeid ja -roogade valmistamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles