"Poetry Slam" jõuab Pärnu

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Poetry Slami” Pärnu eelvooru juhib tuntud luuletaja ning oma loomingu värvikas ettekandja Jürgen Rooste.
“Poetry Slami” Pärnu eelvooru juhib tuntud luuletaja ning oma loomingu värvikas ettekandja Jürgen Rooste. Foto: Ants Liigus

Esmaspäeval kell 19 toimub Endla Teatrikohvikus omaloodud luule võistulugemise ehk “Poetry Slami” Pärnu eelvoor, mille menukaimad osalejad pääsevad Tallinnas toimuvasse finaali.


“Poetry Slam” toimub tänavu Tallinna kirjandusfestivali "Head Read" raames, eelvoorud leiavad aset mitmel pool Eestis ja Pärnuski. “”Poetry Slam” on meeleolukas luulevõistlus, kuhu on oodatud kõik õpilastest eakateni, kel aga tekste lauasahtlis või juba oma teoski välja antud. Luuletus võib rääkida loodusest, armastusest, näidata keele ilu või olla kriitiline, peamine on, et tekst on enda loodud,” tutvustas luulevõistluse üks korraldaja Kristel Kiigemägi.



“Poetry Slamil” on konkreetsed reeglid, mida peab järgima. Esitatav tekst peab olema omalooming, esinejal on aega esitada oma tekste kolm minutit ja õhtujuht otsustab, kas üleläinud aja eest võetakse punkte maha või mitte. Esitajal ei ole lubatud kasutada mis tahes muusikainstrumente ja laulminegi pole lubatud, kuid lubatud on skandeerimine või räppimine. Samuti ei luba reeglid spetsiaalseid kostüüme ega enese paljastamist.



Punkte annab “Poetry Slamil” osalejatele publikust valitud žürii, toimub mitu vooru ja finaalringi pääseb kaks esinejat, kelle seast selgub parim selle järgi, kelle etteaste enim publiku plaksutamist ja mürategemist pälvib.



3. mail toimuvat “Poetry Slami” Pärnu eelvooru juhib tuntud luuletaja ja oma loomingu värvikas ettekandja Jürgen Rooste. Korraldajad paluvad esinejatel võimaluse registreerida elektronposti aadressil luulevoistlus@gmail.com, kuid esinemissoovist saab teada anda kohapealgi. Sissepääs üritusele on kõigile prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles