Positivus Festivali esimene peaesineja on Scissor Sisters

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moby mullusel Positivus festivalil
Moby mullusel Positivus festivalil Foto: Reuters / Scanpix

Scissor Sisters on 2010. aasta Positivus Festivali esimene avalikustatud peaesineja.


Ameerika disko-, pop-, funk-bänd annab välja oma kolmanda stuudioalbumi Night Work, mille ülemaailmseks ilmumiskuupäevaks on 28. juuni. Positivus Festival on suurim muusika- ja kaasaegse kunsti festival Baltikumis. Neljandat aastat järjest toimub festival kaunis mereäärses väikelinnas Salacgrivas, Lätis, 16.-17. juulil.

Sel aastal keskendub festival uutele ning paljulubavatele artistidele. Ülejäänud peaesinejad avalikustatakse peagi.

Scissor Sisters pakub värvikat segu diskost, glam-rockist, funk- ning pop-muusikast. Bänd suundub aastapikkusele maailmaturneele ning üks nende suurepärastest live-kontsertidest toimub sel suvel Positivus Festivalil. Esimest singlit «Fire With Fire» Scissor Sisters'i tulevalt albumilt Night Work võib raadiotes kuulda alates 07.05.2010.

Üks huvitavamaid artiste Positivus Festivalil 2010 on Hispaaniast pärit Giulia y Los Tellarini. Muusika, mis ühendab esinevaid stiile üle kogu maailma - Vahemere soojus, Ladina-Ameerika tantsulisus, Mehhiko tragöödilisus ning džässilik elegants. Filmisõpradele on Giulia y Los Tellarini muusika tuttav Woody Allen'i filmist Vicky Cristina Barcelona.

Üllatusi võib oodata mõistatuslikult artistilt nimega Kira Kira, kes on tähtis figuur Islandi muusikamaastikul, kirjutades muusikat teatri- ja tantsuetenduste tarbeks, ning olles loonud tohutult palju heli- ja filmiinstallatsioone Pekingist New Yorgini

Positivus Festival 2010 esinejate nimekirjast võib leida ka mitu Baltikumi tipp-artisti. Näiteks Happyendless Leedust, kellele MTV EMA 2008. aasta auhinnatseremoonial anti üle parima balti artisti auhind. Happyendlessi looming on segu elektroonilisest muusikast ning old-school-rock'ist. Eestit esindavad festivalil Svjata Vatra ning Popidiot.

Läti artistidest esinevad Positivus Festivali kahel pealaval Goran Gora, Astro'n'out, Triana park ja Prince and Crosby. Veel artiste võib näha väiksemal I Love You-laval, kus üks peaesinejatest on Ewert & The Two Dragons.

Eelnevatel aastatel on festivalil esinenud teiste hulgas Peter Doherty, Sinead O'Connor, Moby, Travis, Manic Street Preachers, Stereophonics, Fatboy Slim, The Whip, Brainstorm, James, Brett Anderson. Eesti artistidest on festivalipublikut rõõmustanud näiteks Tanel Padar & The Sun, Bedwetters ja Dahling.

Positivus Festivali piletid on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles