Beebipillid mõjuvad naiste seksuaalsusele hävitavalt?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebipillid. Foto on illustratiivne.
Beebipillid. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Saksamaa Heidelbergi ülikooli seksuoloogide sõnul mõjuvad suu kaudu võetavad rasedusvastased vahendid naiste seksuaalsusele hävitavalt.

Uurijate kinnitusel kahandavad beebipillides leiduvad ained seksuaalse erutuse teket, kirjutab sciencedaily.com.

Samal viisil kahandavad libiidot ka hormonaalsed plaastrid.

Uurijate suureks üllatuseks ei kaitse kondoomid ja teised samalaadsed vahendid mitte ainult raseduse eest, vaid tekitavad naistes ka seksisoovi.

Teadlased selgitasid, et tablettides sisalduvad hormoonid takistavad ovulatsiooni, kuid samas alandavad seksuaalset iha mõjutava testosterooni taset. Testosteroon on meessuguhormoon, mida leidub väikeses koguses ka naiste organismis.

«Testosteroon on nii meeste kui ka naiste libiido jaoks tähtis. Selle hormooni taseme alanemine kahandab seksiisu,» selgitasid teadlased.

Saksa seksuoloogid uurisid 1000 noort naist ja seda, milliseid rasestumisvastaseid vahendeid nad kasutavad.

«Miljonid naised kogu maailmas kasutavad hormonaalseid rasedust ära hoidvaid tablette palju aastaid. Nende pideva kasutamise tagajärjel võib kehakeemia muutuda ning seksivajadus oluliselt kahaneda,» selgitas arst Irwin Goldstein.

Uuringus osalenud naistest 97 protsenti olid viimase kuu jooksul seksuaalselt aktiivsed olnud ning 87 protsenti oli beebipille kasutanud vähemalt kuus kuud.

Kolmandikul katsealustel avastati hormonaaltablettidest tingitud seksuaalse erutuvuse häire.  

Uuring näitas, et tablette võtvate naiste soov seksida oli märgatavalt väiksem kui neil, kes eelistasid kaitsevahendina naiste või meeste kondoome.

Seksuoloog Lisa-Maria Wallweineri sõnul mõjutab kahanenud seksisoov elukvaliteeti ja emotsionaalset heaolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles