Muuseumis kasvavad lavatähed

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader „Kaunist tragöödiast”.
Kaader „Kaunist tragöödiast”. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Tavadele truu Pärnu uue kunsti muuseum pakub maiski vaadata tasuta tõsielufilme: lehekuul reedeti kell 18 algavatel seanssidel linastuvad filmid lastest ja noortest.

Maikuu programmi avab reedel, 7. mail kella kuuest õhtul linastuv norra kinomehe David Kinsella film „Kaunis tragöödia".

Tunamullu valminud tunnipikune ekraanilugu on jutustus vene klassikalisest balletist, mis on pälvinud tänu oma säravatele traditsioonidele maailmas erakordse kuulsuse ning mis on seetõttu vene eneseteadvuse üks tugesid.

Paraku on kõigel oma hind. Milline see on, näitab Kinsella läbi Venemaa südames Permis asuva tunnustatud koreograafiakooli õpilaste.

Ehkki 2005. aastal alustanud klass on kooli kõigi aegade andekamaid, on selleni jõudmise nimel tasutud ränka lõivu: esimene maksmine oli kooli sisseastumiseksamitel, kus halastamatu valik jättis vaid kolmekümnele võimaluse veel unistada kunagi saabuvast tähetunnist. Aga kooli tahtjaid oli viissada.

Ent see oli alles "õnneliku lapsepõlve" algus.

Film on ingliskeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles