Galerii: Vaata kes käisid 17. PÖFFi avamisel!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

17. novembril startinud 17. PÖFFi juhatas sisse Kanada Oscari-kandidaat.

Reedel Tallinnas ja Tartus alanud 17. Pimedate Ööde Filmifestivali programmi juhatas sisse Kanada poolt võõrkeelse filmi Oscarile esitatud „Gabrielle“.

Solarises toimunud avaseansile tulid kohale ka filmi režissöör Louise Archambault ning meespeaosas mängiv Alexandre Landry.

Noore Kanada naisrežissööri Louise Archambault’ enda sõnul jutustab PÖFFi tänavune avafilm loo vaimupuudega noortest, nende armumisest ning sellele järgnevast iseseisvuse otsingust.

"Nimiosas mängiv Gabrielle põeb ka päriselus haruldast Williamsi sündroomi, kuid on sellest hoolimata nii igapäevaelus kui ka kinolinal hea näide sellest, et puudega inimesed on tegelikult täpselt samasugused nagu me kõik,“ kirjeldas Archambault.

PÖFFi programmi koostaja Helmut Jänes tunnistas, et tänavu Locarno festivalil publikupreemia pälvinud ning Kanada poolt võõrkeelse filmi Oscarile esitatud „Gabrielle“ puhul väärivad ühtviisi erilist tähelepanu nii filmi sisu kui ka autorite pingutus.

„Iga PÖFFi film on mingis mõttes eriline. „Gabrielle’i“ võluks on kindlasti keeruline näitlejate valik, emotsionaalselt liigutav sisu ning tugev muusikaline pool. Samuti on autor teinud mitu aastat ettevalmistusi, et selline lugu üldse ekraanile tuua,“ lisas ta.

Helmut Jänese sõnul läheb PÖFF kohe esimesest päevast täie hooga käima ning töötab täistuuridel 1. detsembrini. „Ettevalmistustöö on tehtud, nüüd jääb üle vilju noppida. Ainuüksi esimese päeva programm kostitas vaatajat 40 omanäolise filmiga,“ rääkis ta.

Ühtekokku toob järjekorras juba 17. PÖFF koos alafestivalidega vaatajate ette 255 täispikka filmi 70 eri riigist. Festivali fookuses on rahvusvahelise filmimaailma jaoks eksootiline Armeenia film oma noorte ja lootustandvate tähtedega. Juba mainitud Kanada fookuse raames tutvustatakse Arktika väikerahva innuitide (eskimode) kino ning omaette tähelepanu nõuab ka adrenaliinirohke Mehhiko vägivallafilm.

PÖFFi põhiprogrammi piletid on eelmüügist saadaval PÖFFi info- ja piletikeskustes Tallinnas Solarise keskuses ja Coca-Cola Plazas, Tartu Kaubamajas ning kõikides Piletilevi müügikohtades üle Eesti ja internetis aadressil www.piletilevi.ee.

Põhjamaade suurim filmisündmus, Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival toimub 15. novembrist 1. detsembrini.

Vaata pildigaleriid PÖFFi avamisest Solarise kinos!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles