Neli sammu sügismasenduse peletamiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli sammu sügismasenduse peletamiseks
Neli sammu sügismasenduse peletamiseks Foto: SCANPIX

Põhjamaades võib praegune pime ja vihmane aeg sügismasendust tekitada, kuna valget aega on vähe.

Samas ei pea aga laskma end pidevast vihmast ja sompus ilmadest mõjutada ning endasse saab positiivsust ja rõõmsameelsust süstida, kirjutab iltasanomat.fi.

Kuidas osa inimesi suudavad alati rõõmsad olla? Positiivse suhtumise saab ära õppida paari lihtsa nipiga. See on igaühe enda teha, kas valida mustad mõtted ja masendus või positiivsus ja rõõmsameelsus.

Pööra tähelepanu positiivsetele asjadele – vaata, mis sinu ja teiste elus on positiivset ning pane rõhku neile. Mida väiksem asi, seda rohkem rõõmu see teha võib. Kui oled mõnda aega harjutanud vaid kõiges positiivset nägema, ka kõige negatiivsemates asjades, siis hakkab tähelepanu nagu iseenesest minema positiivsele.

Ole tänulik – tänulik olemine ja tänamine on efektiivsed viisid õnnetunde kasvatamiseks. Alusta päeva positiivses meeleolus ja täna asjade eest, mille eest oma elus tänulik oled. Kui päeva kulgedes märkad positiivset, siis tunne ka tänulikkust, et need olemas on. Täna abi ja nõuannete eest. Näita positiivse suhtumisega eeskuju.

Pea maas või pea püsti? – ka kõige positiivsemalt mõtlevat inimeste võivad tabada probleemid, kuid siis sõltub kõik ikkagi suhtumisest. Kui oled elu hammasrataste vahele jäänud, siis tavaliselt järgneb sellele hea periood. Tavaliselt on elusündmused eelnenud tegevuse tagajärjed, sest elus kehtib põhjuse ja tagajärje seadus. Vastuolud võivad ka kasuks tulla, kui nendest õpitakse. Vastuolusid on hiljem lihtne lahata, kuid neid saab juba eos ära hoida. Kui oled mingi suure jama sees, siis vaata, mis selles ka head on.

Kui on probleem, naerata – naeratamisel on positiivne mõju nii endale kui teistele. Juba suunurkade üles poole tõstmine võib keha ja meeleolu mõjutada. Kui naeratad, siis märkavad ka seda teised ning ka neil võib naeratus näole ilmuda. Kui mitte mingi asi enam ei aita, siis naeratus aitab kindlasti. Kui naeratada ei ole võimalik, joonista naerunägu paberile ja lase maagial toimida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles