Muuseum viib vaataja kaugpõhja

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormuusik Ilij Hagens on filmi „Siin ma olen” keskne tegelane.
Noormuusik Ilij Hagens on filmi „Siin ma olen” keskne tegelane. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Tavadele truu Pärnu uue kunsti muuseum pakub maiski vaadata tasuta tõsielufilme: lehekuul reedeti kell 18 algavatel seanssidel linastuvad filmid lastest ja noortest.

Maikuu programmi jätkavad reedel, 14. mail kella kuuest õhtul linastuvad „Siin ma olen” ja sellele järgnev „Postihobune”.

Esimene, hollandlase Jessie van Vredeni veerand tunni pikkune linalugu on noormuusik Ilij Hagensist, kes on oma 11 eluaastast kaheksa tegelnud löökriistadega, alguses pottide ning pannide, hiljem juba päris trummidega, ja kes vaatamata aukartust äratavale trummaristaažile teab suurepäraselt, kui vähe ta tegelikult seda instrumenti valdab.

„Õppimises pole sa kunagi lõplikult valmis”, armastab endast noorematele trummimängu õpetav ja suurte etenduste läbiviimiseks ettevalmistusi tegev Ilij öelda.

Film on ingliskeelsete subtiitritega.

Vene filmimehe Andrei Golovnjevi 36 minuti pikkune mitmel festivalil pärjatud „Postihobune” jutustab seitsmeaastasest Ljohast, kes elab Põhja-Venemaal Valgesse merre suubuva Onega kaldal Pomori külas ja kellele muude tööde-tegemiste kõrval meeldib kõige enam vedada postihobusega ajalehti, kirju ning pakke tarest tarre ja luua laule oma igapäevaaskeldusist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles