1936. aasta Bugatti eest maksti 30 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1936. aasta Bugatti eest maksti 30 miljonit dollarit
1936. aasta Bugatti eest maksti 30 miljonit dollarit Foto: Wikipedia.org

USAs Californias asuv Mullin Automotive Museum maksis 1936. aasta sportauto Bugatti eest 30 miljonit dollarit (360 miljonit krooni).

Muuseum ostis Bugatti 57SC Atlanticu möödunud nädalal toimunud oksjonilt, kus selle masina oli müüki pannud endise kuulsa ameeriklasest autokollektsionääri Peter Williamsoni perekond, kirjutab stuff.co.nz.

Auto vahendajaks oli firma Gooding and Company.

«Oleme väga rõõmsad, et see eksklusiivne 1936. aasta sportauto uue omaniku leidis. See masin oli siiani erakollektsioonis ning viimasel 40 aastal seda avalikkuses ei nähtud,» lausus David Gooding.

Ta lisas, et Williamsoni perekonnaga koostöö tegemine oli nauding.

Gooding ei kinnitanud auto eest makstud summat, kuid ta ei lükanud seda ka ümber.

Maailmas olevat väidetavalt alles vaid kaks sellist autot. Teine neist autodest kuulub ameeriklasest moekunstnikule Ralph Laurenile.

Eelmine rekordilise hinnaga müüdud auto oli 1957. aastast pärit Ferrari 250 Testa Rossa. See müüdi 2009. aasta mais Itaalias toimunud oksjonil 12,2 miljoni dollari (146,4 miljonit krooni) eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles