Neljapäeval algav Jõulujazz toob kokku palju säravaid muusikuid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebecca Kontus esitles Butterly lounge'is kunstinäitust
Rebecca Kontus esitles Butterly lounge'is kunstinäitust Foto: Jake Farra

Neljapäeval, 28. novembril algab 18. Jõulujazz, mille peaesinejad on kaks Grammy auhinda võitnud vokaalansambel New York Voices, erilise häälega USA lauljatar Krystle Warren ja Iisraeli karismaatiline noor pianist Shai Maestro.

Festivalil esinevad  Eesti, Soome, Poola, Rootsi, Iisraeli, Austria, Ungari, Palestiina ja USA muusikud.

Jõulujazzi avab Poola jazzi sarmikas esileedi Aga Zaryan,  kontserdiga teeb ta kummarduse kahele legendaarsele jazzilauljale Nina Simone’ile ja Abbey Lincolnile.

Festivali oodatuim kontsert on USA ja Eesti muusikute ühisprojekt, kus maailma parimaid vokaalansambleid New York Voices kohtub meie tippmuusikutest koosneva Estonian Dream Big Bandiga. New Yorgi nelikuga liitub üheks lauluks ka meie Estonian Voices.

Eesti muusikasõbrad on märganud  Krystle Warreni eriliselt hingestatud muusikat, sest Kumu kontsert on välja müüdud. Shai Maestro oma trioga lõpetab värske albumi «A Road to Ithaca» esitlusturnee festivalil Jõulujazz.

Eesti muusikud pakuvad põnevaid värskeid kontserdikavu. Eesti armastatud saksofonist Raivo Tafenau, tähistab koos oma arvukate sõpradega 50. juubelit kümne kontserdiga mitmel pool Eestis.

Pianist ja helilooja Kristjan Randalu esineb koos keelpillikvartetiga Prezioso; Jaak Lutsoja kvintett ja Norras elav lauljatar Kersti Ala-Murr esitavad Argentiina võrratu tangomeistri Astor Piazzolla muusikat.

Kristjan Mazurtchaki Põhjala reisid on andnud uut inspiratsiooni maagiliseks audiovisuaalseks kontserdiks «Saladuslik Põhjala»; Rebecca Kontus kutsub  oma lauludega «Jõuludeks koju».

Weekend Guitar Trio lõpetab oma 20 tegevusaasta koos draamanäitlejate kitarrikvintetiga kodusel Eesti Draamateatri laval. Eesti unustamatu laulumeisteri Arne Oidi 85. sünniaastapäeva tähistab kontsert «Laululinnuhaldjas».

Laulud nii suurtele kui väikestele kõlavad Raadio laululaste, Püha Miikaeli Poistekoori ettevalmistuskoori, Maarja-Liis Ilusa, Marten Kuninga ning Siim Aimla ansambli esituses.

Rahvusvahelise haardega Soome muusikud saksofonist Jukka Perko ning kitarristid Jarmo Saari ja Teemu Viinikainen annavad kontserdi värske albumi «Avara» muusikaga. Rootsi saksofonist-flötist Anders Hagberg tuleb seekord esinema koos Palestiina muusikutega ja peagi ilmuva uue plaadi «Times of India» kavaga.

Klubilist hõngu pakub Austria-Ungari eriline koosseis Airtist, kus didgeridoo, parmupillid ja beatbox sulanduvad hip-hop klubirütmidega, Tallinnas on kontserdi soojendusesinejad Jaan Tätte parmupillil ja Taavi Tulev live-elektroonikaga. Ees ootavad Jõulujazzi kolmkümmend põnevat ja emotsiooniderikast kontserti Tallinnas, Pärnus, Tartus, Viljandis, Haapsalus, Narvas ja Kuressaares, mis toovad valgust pimedatesse talveõhtutesse.

Jõulujazzi piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis ning New York Voices'i kontserdi piletid ka Ticketpro müügipunktides ja internetis. Jazzkaare piletiinfot saab numbril 666 0030 või piletid@jazzkaar.ee. Vaata ka SIIT.

Kohtumisteni Jõulujazzi säravatel kontsertidel!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles