Oma lapsi koolist jalgsi koju viia tahtnud isa arreteeriti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma lapsi koolist jalgsi koju viia tahtnud isa arreteeriti
Oma lapsi koolist jalgsi koju viia tahtnud isa arreteeriti Foto: Youtube

USAs Tennessees arreteeriti isa, kes oma lapsi jalgsi koolist koju tahtis viia.

Juhtum leidis aset 14. novembril Crossville`is South Cumberlandi algkoolis, edastab thenewamerican.com.

Jim Howe saabus kooli kell 14. 00 kohaliku aja järgi, et oma lapsed kaasa võtta.

Kooli esindaja teatas, et ta ei saa lapsi, kuna ta on jalgsi, mitte autoga. Uus seadus sätestas, et lapsed tohivad koolist lahkuda vaid siis, kui vanemad neile autoga järele tulevad.

Howe ja ta elukaaslane Jennfer Long läksid oma kahele lapsele, 14-aastasele ja kaheksa-aastasele jalgsi järele, kuna ei soovinud pikas autodejärjekorras oodata.

Kooli esindajad, kohaliku politsei esindaja ja kooli turvamees sõnasid, et autoga laste koju viimine on turvaline. Samas tahetakse sellega ka kindlustada, et lastele tulevad järele ikka nende vanemad.

Howe`i kihlatu tegi mehe ja politsei sõnavahetusest video ja pani selle internetti. Kooli esindaja kritiseeris, et see on tehtud nii, et Howe`i on näidatud positiivses valguses.

«Kutsun lisajõude ja ma viin teid trellide taha. Käitute lapsikult,» lausus politsei esindaja.

Howe ütles, et seaduse järgi peab kool 15 minuti jooksul pärast koolipäeva lõppu lapsed vabaks laskma. Kool pakkus mehele blanketti, millele allkirja andmine oleks andnud võimaluse ta lastel ise jalgsi koju minna. Mees keeldus sellest, öeldes, et ta soovib koos oma lastega koju jalutada.

Kui Howe oma seisukohti selgitas, käratas politseinik, et ta käed seljataha paneks. Vihane politseinik viis mehe politseiauto juurde ja pani ta sinna, ähvardades samas trellide taha saatmisega. Mehele esitati hiljem süüdistus võimuesindajale mitte allumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles