Mikk Tammepõld tegi kaunitest Eesti luuletustest laulud ja pani nad plaadile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dramamama laulja Mikk Tammepõld
Dramamama laulja Mikk Tammepõld Foto: Jelena Rudi

Ansamblitest Brides in Bloom ja Dramamama tundud laulja ja laulukirjutaja Mikk Tammepõld otsustas valmis teha ka oma esimese sooloplaadi.

Bändidest küllalt Mikk Tammepõllul ei ole, aga tal on alati olnud soov kirjutada Eesti luuletustest laule, räägib laulja hommikusaates «Terevisioon».

Bände maha jätnud laulja siiski ei ole ja Dramamamaga toimetatakse tasapisi edasi, mõned pillimehed löövad kaasa ka tema sooloprojektis.

Sooloplaat «On asju, milles eksida ei saa» sisaldab kümmet lugu, mille sõnad on teinud eesti luuletajad. Huvi kodumaise luule vastu tekkis muusikul ligi kümme aastat tagasi.

Miku esimene soolosingel «Asju milles eksida ei saa» ilmus aastal 2009 ja jõuab nüüd lõpuks ka samanimelise albumi peale.

On ka nii, et mõni luuletus hakkab peab peas helisema, aga teine mitte. Plaadil on tõlgendusi tehtud Hando Runneli, Paul-Eerik Rummo, Juhan Liivi, Juhan Viidingu luuletustest. Leiab ka Miku enda luulet.

Lisaks oli Leelo Tungal nii tore, et kirjutas ühele Miku inglise keelsele loole eesti keelse teksti.

Mikk Tammepõldu saab plaadiesitluskontserdil esinemas näha 5. detsembril Von Krahlis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles