Adrenaliinijanus Tartu jõmmid driftivad ja lõhuvad parklates autosid

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrenaliinijanus jõmmid driftivad ja lõhuvad parklates autosid
Adrenaliinijanus jõmmid driftivad ja lõhuvad parklates autosid Foto: Reporter.ee

Sügiskülm käivitas pöörase insenerimõtte! Tartus valavad kihutamisfännid Jõe keskuse parkla veega üle, see jäätub ja tüübid hakkavad külglibisemist kaifides paarutama.

Tartus on «kiired ja vihased» sel jää- ja veevaesel talvel jõudnud täiesti uuele tasemele. Insenerimõtteid arendatakse ja katsetatakse Tartus Jõe keskuse parklas. 

Kamp noori koguneb Jõe keskuse parklasse, jälgitakse veidi ümbrust, et poleks politseid läheduses ja lähebki lahti. 

Ässad võtavad välja kanistrid veega ja alustavad parkla märgamist. Parkla asfaldile kallatud veest saab loetud hetkedega võimas liuväli. Kui must jää on tekkinud, võibki driftimine ehk külglibisemisega kihutamine alata.

Tartu Prisma juhataja Maarja Jüriöö: Loomulikult see ei meeldi meile. Ja kahel põhjusel. Esiteks on meil siin kõrval elanikud, kes tahavad rahulikult magada sellistel tundidel nagu siin käiakse driftimas. Ja teine põhjus on see, et tegemist on parklaga, mis on mõeldud ikkagi parkimiseks.

Seal on elektripostid ja seal driftimine pole seega turvaline. Ja kuna me pole selle parkla omanikud, siis me edastame pidevalt infot ka keskuse omanikele, platsi omanikele ja pakume välja omapoolseid lahendusi. Alates sellest, et kasutada lamavaid politseinikke, lõpetades tõkkepuude panemisega.

Vanasõna ütleb, et pill tuleb pika ilu peale. Kehvade sõiduoskuste tõttu kaotas nö kuiva trenni teinud kolmanda seeria BMW pilootidest masina üle kontrolli. Vennike lõpetas külglibisemise betoonseinas.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles