Frens Cafés tuleb kunstiline pidu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frens Cafe peol “Portmanteau & Yagamatsu” on ka valgusshow.
Frens Cafe peol “Portmanteau & Yagamatsu” on ka valgusshow. Foto: Tõnu Kruusimäe

Reede öösel toimub Pärnus Frens Cafes loov drum’n’bass'i ja minimaltechno pidu “Portmanteau & Yagamatsu”, mille käigus näeb kahel laval nii uusi kui vanu tegijaid.

“Portmanteau on ühendsõna, loov lähenemine keelele,” seletas ürituse korraldaja Uve Järv. “Täpselt samasugune on üritus, kus ühinevad vana kool ja uus kool ning kahel laval mängitakse muusikastiile segamini.”

Üritusel ühendatakse reaalsus ja helidesegu koos ulmelise peoruumide interjööri ning kunstiga. Nii näeb üritusel installatsiooni “Suhtlus”.

“Installatsioon kujutab endast suhtlust läbi muusika,” seletas Järv. “Nii üritame viia kunsti peolisteni. Üllas eesmärk on suunata noori rohkem kultuurilisse meelelahutusse, selle asemel et nad lihtsalt tavapäraselt ennast segaseks kammivad üritusel. Tahame, et rahvas käiks peol rohkem muusika ja kunsti pärast.”

Kunstilist poolt esindab ka peol üles astuv juuksur.

Järve teatel on Viljandist pärit Dima viljakas juuksur, kes on julge oma soengute poolest. Tema moto on, et lihtsuses peitub võlu. Juukseid lõikama mees ei hakka, küll teeb ta soovijatele tasuta soenguid lakkide ja värvidega.

Lavale astuvatest artistidest on korraldaja teatel legendaarseim LU:K ehk Virko Veskoja. Ta on tegelnud muusikaga 1990. aastatest ja tootnud aegumatu singli “La:v”. LU:Ki põhimõte on siduda kunst muusikaga.

Science from Saigon on pärit Tartust, kus ta vedas trummile ja bassile põhinevat üritustesarja “Drumsession”, samuti on seotud praegu mööda Eestit rändavate üritustega “Volume” ja “LiveNite”.

Järve teatel produtseerib artist väga ulmelist ja ennekuulmatut dubtechno't. Live'is mängib koos kodanikuga Rencrenca. Mehed arvavad: oodake neist halvimat, kujutage ette parimat ja valmistage ennast ette kõike hullemaks, sest nad teevad laval, mis heaks arvavad.
“Nad mängivad nelja vinüüliga korraga ja lõhuvad biidid pooleks,” teadis Järv.

Kinkymint ehk Saaremaalt pärit Mihkel Kasemaa alustas muusikaga 1999. aastal, kui koolitundides sattus ta kätte arvutiprogramm SoundClub. On tootnud nii biite kui hiphoppi.

Üles astuvad veel Offbeat, Ghost, Unicorn Orgy & UV-e Sun, Unjoyer, Hugo ja Visuaalia B!T64. Üritusel näeb valgus-show'd.

Frens Café avab reedel uksed kell 22.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles