Suurbritannias võeti vanematelt ära viieaastane, kes kaalus 65 kilogrammi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias võeti vanematelt ära viieaastane, kes kaalus 65 kilogrammi
Suurbritannias võeti vanematelt ära viieaastane, kes kaalus 65 kilogrammi Foto: SCANPIX

Suurbritannia Newporti võimud võtsid ära vanematelt nende viieaastase lapse, kui tema kehakaal kerkis üle 60 kilogrammi.

Ülekaaluline tüdruk anti sotsiaaltöötajate hoole alla möödunud aasta augustis, edastab Sunday Times.

Sotsiaalametnikud nimetavad lapsega juhtunut tragöödiaks ning imestasid, miks selle perekonnaga hakati tegelema liiga hilja.

Walesist pärit väikelapse kehakaal oli enne perest eemaldamist kerkinud 65 kilogrammini. Statistikaandmetel on see laps omavanuste laste seas kõige suurema kehakaaluga.

Enamik viieaastasi kaalub vaid kolmandiku selle tüdruku kaalust.

Newporti võimuesindajate kinnitusel langetati otsus laps ära võtta vaid ta kehakaalu alusel. Kaks kuud pärast lapse perest eemaldamist ta kehakaal veel kasvas, kuid nüüdseks on see langenud alla 50 kilogrammi.

Sotsiaalametnikud ei paljastanud detaile tüdruku perekonna kohta. Politsei ei kinnitanud, kas vanematele esitati süüdistus lapse hooletusse jätmises.

Selle aasta alguses avaldatud raportis seisab, et Walesis on ligi 30 protsenti 4 – 5-aastastest lastest ülekaalulised.  Täiskasvanute seas on neid 60 protsenti.

Laste kasvamist uuriva Child Growth Foundation juht Tam Fry nimetas selle tüdruku juhtumit traagiliseks.

«Laps hakkas juba üheaastaselt kaalus juurde võtma ja ta kehakaal kasvas iga aastaga. Seda oleks pidanud märkama lasteaia kasvatajad. Mitte keegi aga ei sekkunud,» tõdes Fry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles