Reet Linna laulab koos rahvaga Õllesummeril

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Muna ja Reet Linna "Laulge Kaasa" salvestusel Pühajärvel 2009 suvel.
Viktor Muna ja Reet Linna "Laulge Kaasa" salvestusel Pühajärvel 2009 suvel. Foto: Lugejafoto

Reet Linna esineb tänavu kümne aastaseks saanud ETV menusaatest «Laulge kaasa» tuttava formaadiga festivali Summer 2010 Elmari laval. Rahva lemmikuks kujunenud laulusaate traditsioon koos armastatud saatejuhiga on esmakordselt televäliselt suurfestivalil.

Kõigil neljal päeval festivali Elmari laval üles astuv Reet Linna kommenteeris ainulaadset ettevõtmist: «Seal, kus on palju  eestlasi koos, läheb ikka lauluks lahti. Summer on just see koht, kus on rahvast, kus on hea tuju ja palju muusikat! Olen kümme aastat suviti koos oma rahvaga  laulnud ning teen seda hea meelega veelkord sellel suurel peol,» ütles Reet Linna. Tuntud saatejuhti saadavad Summeril Are Jaama ja Tõnu Raadik.

«Teadagi - eestlased on laulurahavas - ja kui keegi selle rahva mõnusalt laulma paneb, siis on see kahtlemata just Reet Linna,» ütles Raadio Elmar juht Owe Petersell. «Reedal on julgus, energia ja optimism, mis nakatab ning mis sobib Õllesummerile imehästi ning seetõttu olen kindel, et Elmari lava ja lavaesine saavad olema rahvast pungil,» lisas Petersell.


Kõikidele «Laulame koos Reet Linnaga» kontserdi lauluhuvilistele jagatakse kätte ka laulikud, mis aitavad tuntud meloodiate sõnu meelde tuletada.

Elmari tantsulava, mis on 16-aastase festivali üks vanemaid, pakub sel aastal huvitavat läbilõiget eesti muusikast. Laval astuvad üles 2 Quick Start, Rock Hotel, Fix koos Silvi Vraidiga, VLÜ koos Marko Matverega, ansambel Regatt, Kihnu Virve ja Üllar Jörberg.

Elmari lava kõrval on sel aastal Summeril esindatud Jazziala, A Le Coqi ala, Saku ala ja mitmeid teisi eriteemalisi ajaveetmispaiku. Summer 2010 välismaised peaesinejad ja kodumaised tippkontserdid toimuvad Postimehe laval.

Summer 2010 selleaastased peaesinejad on skandinaavia rokkstaar HIM 15. juulil, elektroonilise popi hetke kuumim nimi maailmas Calvin Harris 14. juulil ning pop ja glämmroki megastaar Scissor Sisters 16. juulil. Festival on löönud käed ansambliga Terminaator, kes toob pealavale eesti artistide seni keeruliseima tehnilise lahendusega show «Tuli ja jää».




Festival Summer on Eesti suurim vabaõhusündmus, mis toob Tallinna Lauluväljakule igal aastal kokku 70 kuni 80 tuhat pidulist. Tänavu toimub Summer 14.-17. juulini. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili jaamades üle Eesti.



Lisainfo: www.ollesummer.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles