Foxi uudisteankur: jõuluvana ja Jeesus on valgenahalised

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foxi uudisteankur: jõuluvana ja Jeesus on valgenahalised
Foxi uudisteankur: jõuluvana ja Jeesus on valgenahalised Foto: Youtube

USA telekanali Fox News uudisteankur tekitas skandaali sellega, kui teatas, et nii jõuluvana kui ka Jeesus on ja jäävad valgenahaliseks.

Hoolimata sellest, et rohkem kui  2000 aastat tagasi Lähis-Idas sündinud Jeesuse nahavärvi kohta puuduvad kindlad andmed, oli Megyn Kelly veendunud, et Jeesus on valge.

Kelly esines selle nädala kolmapäeval saates «The Kelly File», kus ta käsitles jõuludega seotud tegelasi nagu jõuluvana ja Jeesus.

Kelly sõnul jäi talle silma lugu, milles öeldi, et tänapäeval ei peaks jõuluvana enam valgenahaline olema.

«See on naeruväärne. Jälle arvatakse, et kui jõuluvana on valge, siis on ta rassist. Laste jaoks on jõuluvana alati valgenahaline olnud. Miks peaks jõuluvana järsku tumeda nahaga olema?» küsis Kelly.

Kelly sõnul ei ole mustanahaline jõuluvana tõeline jõuluvana, vaid mingi tobe väljamõeldis. Sama kehtivat ka Jeesuse kohta.

Religiooniuurija Reza Aslani arvates võis Jeesus välja näha nagu tänapäeva keskmine palestiinlane – pruunikas nahk, tumedad juuksed, pikk nina ja habe.

Kriitikute sõnul viitas Kelly jõuluvana valgenahaliseks nimetades sellega tema Euroopa juurtele. Jeesuse puhul aga selles nii kindel olla ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles