Endla Jazzklubis esineb USA bluusikuulsus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric „Red Mouth“ Gebhardt.
Eric „Red Mouth“ Gebhardt. Foto: Erakogu

Reedel, 21. mail annavad Pärnu Endla Jazzklubis ühiskontserdi USA bluusilaulja Eric „Red Mouth“ Gebhardt ja Tartu kitarrist Andres Roots.
 

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel sündis pressi poolt Lou Reedi mässuliseks sohipojaks ristitud Eric Gebhardt USAs Texase osariigis kirikuõpetaja peres, kasvas Alabamas legendaarse bluusihelilooja W.C. Handy sünnilinnas Florence’is ja elab Mississippis.

Karjääri alustas mees punkrokk-bluusi bändides The Throwaways ja The Studdogs, kellega ta salvestas kokku viis heliplaati. Koos bändidega osales Gebhardt mitmel üleriigilisel turneel koos selliste alternatiivbluusi kuulsustega nagu Bob Log III ja Immortal Lee County Killers.

Otsides laulukirjutajana suuremat loomingulist vabadust, valis Gebhardt peagi soolokarjääri. Deltabluusi ja spirituaalset rokki, punki ja kantrit omavahel siduvad sooloalbumid „Blues $1.49lb“ (2004), „Sir Red Mouth“ (2007) ja „Saint Red Mouth“ (2009) garanteerinud talle nii tiheda esinemisgraafiku USAs ja Euroopas kui kriitikute poolehoiu.

Euroopas viibib Gebhardt tänavu esimest korda, sest osaleb Šveitsi bluusifestivalil „Blues  Rules“. Eesti kontserdid saavad teoks Tallinna USA saatkonna toel.

Äsja laulutekstide kogumiku „Build Me A Statue“ üllitanud Andres Roots on peamiselt tuntud Tartu bluusitrio Bullfrog Brown kitarristi ja laulukirjutajana. Kui tänavusel Eesti muusikaauhindade galaõhtul kandideeris bänd kahe albumiga aasta blues/jazz-artisti tiitlile, siis Kanada bluusiportaal Blues Underground Network on valinud Bullfrogi üllitise Euroopa parimaks bluusiplaadiks juba kaks aastat järjest. Tänavu lisandus sellele üldkategooria võit.

Üheskoos esitavad Gebhardt ja Roots nii bluusiklassikat, spirituaale kui mõlema loomingut.

Endla Jazzklubi algab reedel Teatrikohvikus kell 21.30 ja on kuulajatele tasuta.

Vaata ka meeste koostööna valminud videot loole „Redecoration Day“. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles