Nelja Grammyga pärjatud maailmakuulus räpistaar NELLY tuleb Tallinna!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu24 on jõudnud info, et 10. aprillil 2014 annab Saku Suurhallis kontserdi üks maailmakuulus superstaar!
Elu24 on jõudnud info, et 10. aprillil 2014 annab Saku Suurhallis kontserdi üks maailmakuulus superstaar! Foto: promo

Esimest korda Baltimaades esinev USA superstaar Nelly annab kontserdi Eestis, 10. aprillil 2014 Tallinnas, Saku Suurhallis.

Nelly, kodanikunimega Cornell Iral Haynes Jr,  on üks neist räpparitest, kes muutsid RnB ja hiphop liikumise nägu ja olemust  vahetult enne milleeniumi. Tänaseks on Nelly müünud rohkem kui 40 miljonit albumit üle maailma ja teeninud plaadimüügist üle 320 miljoni dollari, mis teeb temast täna nr. 2  (KELLE TAGA? EMINEM?) räppari muusikaäri ajaloos.

Kõikvõimalike muusikaauhindadega pärjatud artisti kollektsiooni kroonideks on neli Grammy  auhinda!

Nelly karjäär sai aga alguse 1993. aastal, projektiga St. Lunatics. Enne sajandivahetust 1999.

Aastal sõlmis ta lepingu Universaliga, mis tegi aga temast juba järgmisel aastal sooloartisti ja peagi ühe tuntuma inimesi planeedil Maa.

Aastal 2000 ilmus ka mehe esimene album „Country Grammar“, mille samanimeline esiksingel hakkas koheselt edetabeleid vallutama. Album oli nool kümnesse, sest  lennutas orbiidile  hitte, nagu "E.I.", "Ride wit Me" ja "Batter Up".

Järgmine album „Nellyville“ tundus olevat, kui hitivabrik, mis sisaldas selliseid maailma mastaabis megahitte, nagu "Hot in Herre", "Dilemma" ft.  Kelly Rowland, "Work It" ft. Justin Timberlake, "Air Force Ones" ft. Murphy Lee & St. Lunatics ja "Pimp Juice".

Enne kolmanda albumi ilmumist üllatas Nelly oma fänne, filmi „Bad Boys II“ tunnuslooga "Shake Ya Tailfeather" ft Diddy & Murphy Lee, mis omakorda sai 2004. aastal ka Grammy auhinna.

Aastal 2004 ilmus mehel aga korraga kaks albumit, Rnb rütmidega "Suit" ning hiphop teemaline "Sweat". Juba järgmisel aastal pandi aga mõlema plaadi parimad hitid kokku ja anti fännide kätesse tervikalbum "Sweatsuit".

Pärast mitmeid edasilükkamisi, ilmus siiski 2008.aastal järgmine edukas album : "Brass Knuckless". Samal albumil löövad ka kaasa tuntud nimed, nagu "Fergie", "Ciara", "Dupri", "Ashanti" ja "Akon".

2010 aastal oli Nelly tagasi ja vallutas kogu maailma oma uue albumi "5.0" esiksingliga!

"Just a Dream". Ainuüksi ühe nädalaga osteti seda lugu internetis pea üks miljonit koopiat.

Selle aasta 30.septembril ilmus juba mehe seitsmes stuudioalbum "M.O.", mille esiksingliks sai tagantjärgi "Hey Porsche" ning mis on ühtlasi ka tema selle aasta suurim hitt.

Albumi suuremad hitid on aga veel ees, sest kaasa löövad sellised nimed, nagu : Nicki Minaj, Pharrell, Future, T.I., Daley, 2 Chainz, Trey Songz, Fabolous, Wiz Khalifa, Florida Georgia Line, Nelly Furtado ning Yo Gotti.

Vaata lisaks SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles