Angelis näidatakse paljaid naisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vikerkaarelipu all purjetava klubi Angel juurde kuuluvas kohvikus avati eelmisel nädalal kunstinäitus.


Interdistsiplinaarse kultuurisündmuse taga seisab Mats Õun, säravas keskeas kunstnik. Lahjemad ja lopsakamad modellid asetas Õun oma kunstnikuvisioonis ligi sajanditagusesse aega. Ajarännule on kõvasti kaasa aidanud fototöötlusprogrammid.

«Mina olen siin esimest korda,» rääkis Õun Angeli kohvikus näituse avamisel kõneledes. «Ma enne ei julgenud. Aga tuleb välja, et selles pole midagi hirmsat.»

Kaunite fotode imetlemise ettekäändel võivad nüüd kurikuulsast Sauna tänava lokaalist läbi astuda ka kõik need kunstihuvilised, kel varem selle vastu mingi tõrge oli. Samuti on rõõmustav, et Õuna teosed väljendavad täisverelist, laiadele rahvahulkadele mõistetavat kunsti, mitte nagu mõned, kes üritavad epateerida rahva paljukannatanud hinge valusamate haavade osatamisega.

Kes siiski moraalse puhtuse plekituse huvides ei söanda Sauna tänavale jalga tõsta, võib piltide vähendatud koopiatega tutvuda Õuna Facebooki leheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles