Loodusmaja ootab huvilisi linnuhommikule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagleparv Valgeranna poldril.
Lagleparv Valgeranna poldril. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu loodusmaja korraldab järjekordse linnuhommiku pühapäeval, 23. mail. Seekordne üritus toimub Vana-Pärnu rannakarjamaal ja rannas.


Huvilistega kohtutakse kell 8 Vana-Pärnu rannakarjamaad tutvustava infotahvli juures, mis asub meremärgi ehk majaka juures. Õppekäigul pööratakse tähelepanu peamiselt vee- ja rannikulindudele, praegu on kahlajate (kurvitsalised) läbilennu aeg.

See kevad on linnusõpradele pakkunud mõndagi huvitavat. 15. mail avastas Soome linnuvaatleja ja linnufotograaf Mika Bruun Läänemaal Eestis uue, arvult 376. linnuliigi. Selleks osutus Euroopa väikseim kotkas - kääbuskotkas, kes on niisama suur kui Eesti kõige arvukam röövlind hiireviu. Selle liigi lähimad pesapaigad asuvad Ukrainas, kus kääbuskotkaid pesitseb mõnisada paari. Eestis kohatud lind oli läbirändel.

Arvukalt on tänavu kevadel kohatud Siberi tundraaladel pesitsevat ja regulaarselt Lääne-Euroopas talvituvat punakael-laglet.

Mitmel korral on meil vaadeldud Põhja-Euroopas haruldaseks jäänud must-harksaba. 16. mail aga nähti Läänemaal Põgari rannal lõunapoolse levialaga mustjalg-tülli (kolmas vaatlus Eestis). (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles