R2 Aastahitt 2013 on Smilersi «Mojito»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ansambel Smilers
ansambel Smilers Foto: promo

Reedel õhtul toimus R2 Aastahiti auhinnagala, kus pärjati 2013. aasta parimad laulud. Eesti arvestuses võitis Smilers looga «Mojito» ning välismaa arvestuses Avicii «Wake Me Up».

R2 AASTAHITT 2013 VÕITJAD

Eesti 1. koht: Smilers «Mojito»

Välismaa 1. koht: Avicii «Wake Me Up»

Unistuste bänd: klahvpillil Antti Kammiste, bassil Kosja Tsõbulevski, trummidel Kaspar Kalluste, kitarril Jalmar Vabarna, naelapillil Silver Sepp, solist Hendrik Sal-Saller, lugu «Tahan oma raha tagasi»

Eesti 2. koht: Karl-Erik Taukar «Seitsme tuule poole»

Välismaa 2. koht: Miley Cyrus «Wrecking Ball»

Eesti 3. koht: Põhja-Tallinn «Küsin endalt nõu»

Välismaa 3. koht: Avicii «Hey Brother»

Aasta sündmus: Robbie Williamsi kontsert Tallinnas

Aasta demo: Tommy Cash

Uus tulija: Karl-Erik Taukar

Toimetuse lemmik: Elephants From Neptune

Enne saadet

«Raadio 2 Aastahitt on Eesti kõige vanem ja kui mitte kõige suurem, siis kindlasti kõige lõbusam avaliku arvamuse küsitlus. Siin ei hääleta mingi žürii, vaid terve rahvas. Tulemuste avaldamine põhjustab ärevust, pettumusi, juubeldamist – sama tugevaid emotsioone nagu üks korralik spordivõistlus. Ja kõik see toimub hea muusika saatel – ideaalne meelelahutus!» jutustas Raadio 2 muusikajuht Erik Morna R2 Aastahiti olulisusest ja olemusest.

«Lisaks kõigele ei võta Aastahiti tabel mitte kellegilt ära tema isiklikke lemmikuid – pigem annab mõne juurde. Raadiotöötajatele annab Aastahitt tänuväärset tagasisidet ja inspiratsiooni, Eesti muusikutele on kõrge koht selles tabelis suur tunnustus,» lisas Morna.

«Aastahiti tiitlile kandideerivad üle tuhande erineva Eesti laulu ja rohkem kui 2500 välismaist lugu. See näitab ilmekalt kuivõrd kirev ja viljakas möödunud muusika-aasta oli,» kommenteeris Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare.

R2 ja ETV auhinnatseremoonia TiiT FMi raadioeetrist toimuval otseülekandel esinevad kodumaine  esikolmik, Aasta Demo, Uus Tulija, Unistuste Bänd ning uue kategooriana antakse üle Aasta Sündmuse auhind. Publiku meeleolud käivitavad Lenna ja Rasmus Rändvee bändiga.

Vaata võitjate videoid allpool:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles