ETV ja ETV2 kevadhooaeg toob uusi saateid, sarju ja filme

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti laul 2013» võitja Birgit Õigemeel esitab oma võidulugu 14. mail Eurovisiooni tänavusel lauluvõistlusel Malmös.
«Eesti laul 2013» võitja Birgit Õigemeel esitab oma võidulugu 14. mail Eurovisiooni tänavusel lauluvõistlusel Malmös. Foto: ERR

Jaanuarist algab ETVs hulk uusi saateid ja sarju, pikaaegne kultuurisaade jõuab ümmarguse tähtpäevani. 7. jaanuaril läheb eetrisse “OP!” järjekorranumbriga 500, kus vaadatakse tagasi kultuurielus toimunule ja tegijate sõnul valmistutakse tulevasteks põnevateks muutusteks. KUMUs peetakse samal päeval konverentsi "OP! 500".

Neeme Raua uus sari “Lähetus” algab 9. jaanuarist. Vaatajad võetakse iga nädal kaasa uude lähetusse, et näha, kuidas Eesti maailmas asju ajab – vaadeldakse diplomaatiat, aga ka majandus- ja kultuurisidemeid ning kaitsekoostööd teiste riikidega. Esimene saade kannab alapealkirja „Moskva 23 aastat hiljem”, just nii palju on möödunud ajast, mil saatejuht Neeme Raud viimast korda Moskvas käis. Linnas, kus ta pärast keskkooli lõppu ülikooli õppima asus ja kust mitmeks aastakümneks Põhja-Ameerikasse elama kolis. Kuid see ei ole nostalgiline pooltund, huviorbiidis on Venemaa praegune seis. Nagu suursaadik Jüri Luik saates märgib, on suhted eri valdkondades erinevad: poliitikas kohati problemaatilised, kultuuri alal aga erakordselt soojad.

Euroopa parima haridussaate tiitli pälvinud noorte teadusvõistlussaade “Rakett 69” alustab 11. jaanuaril juba neljandat hooaega. Esimeses osas koguneb keset ööpimedust Ahhaa teaduskeskusesse nutikate Eesti noorte koorekiht, et oma oskused ja teadmised proovile panna nupulahendusi täis teaduslabürindis. Selguvad viisteist parimat, kes pääsevad neljanda lennu pardale. Saatesse pürgijate seiklemist jälgivad kohtunikud McS Aigar Vaigu, PhD Mart Noorma, PhD Heli Lukner ja McS Riin Tamm.

Samal õhtul saab hoo sisse sarja “Reisile minuga” värske hooaeg, mille avasaates käiakse koos Hardo Aasmäega Budapestis. Kõigi kohustuslike vaatamisväärsuste külastamise kõrval tehakse kaasa muinasjutuline Doonau kruiis koos mustlasorkestriga.

Eluline komöödia “Hakkab jälle pihta” võtab uue hooaja esimeses osas 12. jaanuaril tähelepanu alla igast abielust tuttava olukorra – suhted jõuavad keemispunkti, kus ei osata enam hakkama saada ei teineteisega ega teineteiseta. Ometi on Raimond ja Veronika lootnud ilusa suvekuu pühendada teineteisele ja unistuste elluviimisele ning lapsed on saadetud suvelaagrisse.

“Eesti laul” toob kevadtalvel vaatajate-kuulajateni taas 20 uhiuut muusikapala. Parimate väljavalimiseks toimub esimene poolfinaal 14., teine 21. veebruaril. Võiduloo selgitab välja 1. märtsil toimuv finaal Nokia kontserdimajas.

Muusikaelamusi on tulekul veel, sest ETV kevadhooaeg toob eetrisse paljukiidetud “Klassikatähtede” saatesarja uue hooaja.

Taas algab “Ajujaht” värskete äriideede leidmiseks. Algamas on ka uus saatesari, millega tähistatakse 10. aastapäeva Eesti liitumisest Euroopa Liiduga.

Sporditoimetuse tööde hulgas on tähtsal kohal 7.- 23. veebruarini kestavad Sotši taliolümpiamängud, kust vahendatakse ligi 200 tundi otseülekandeid. Kodusest spordist näidatakse alates 1. märtsist jalgpalli Eesti meistrivõistlusi; otseülekanded on kavas ka Eesti kergejõustiku meistrivõistlustest, samuti käsipalli-, korvpalli-, võrkpalli- ja jalgpallikoondise tiitlivõistluste valikmängudest.

“Kuriteo” uus hooaeg, “Downton Abbey”, tõsielul põhinevad mängufilmid

Alates jaanuarist hakkavad reede õhtuti ETVs jooksma elu- ja ajaloolisel ainestikul põhinevad mängufilmid. René de Chateaubriand, Marie Kroyer, kuninganna Victoria ja teiste ajalooliste suurkujude elud avanevad nimekate filmitegijate käsitluste kaudu.

“Hyacinth Bucket”, BBC läbi aegade üks armastatumaid komöödiasarju on ETV ekraanil pühapäeviti. Kõrgematesse ühiskonnakihtidesse pürgiv Hyacinth kujundab vankumatu agarusega nii oma tagasihoidliku abikaasa kui ka vaikset elu hindavate naabrite elu. Lillelisi kleite armastava küpse daami eluviisiga ei taha aga kuidagi kokku sobida tema lähikondsete elu ja vaated, piinlikke olukordi kuhjub seetõttu sarja igas osas.

Pühapäevaõhtuti jookseb ETV eetris Taani menusarja “Kuritegu” kolmas ja viimane hooaeg, kus Sarah Lundil on lahendada uus keeruline juhtum.

12. jaanuarist näeb uut Briti sarja “Hingetu” (Inglise 2013). Kuueosaline haigladraama näitab naistearstide ja õdede igapäevaelu 1960. aastate Londonis, seksuaalrevolutsiooni eelõhtul. Suurbritannias oldi toona küll uhked oma kaasaegse tervishoiusüsteemi üle, kuid tegelikkuses leidus palju vastuolulist. Tegelaste galeriis on kesksel kohal karismaatiline kirurg Otto Powell ja tema naine Elizabeth, unelmate paar, kelle sarnased kõik olla tahaksid. Paari minevikku jääb suur saladus, mis võib purustada hoolikalt üles ehitatud illusiooni.

Jaanuari lõpust algab Norra möödunud aastal valminud draamasari “Poolvennad”. See on lugu ühe pere käekäigust sõjajärgseil aastail ja tänapäeval, mineviku dramaatilistest sündmustest, mille siirded ulatuvad üle põlvkonna ja kus peategelastel - kahel vennal - tuleb leida lahendusi oma eraldi hargnevates elulugudes.

Veebruarist algavas Briti draamasarjas “Downton Abbey” on tähelepanu keskmes aristokraatliku Crawley perekonna käekäik ja keerulised suhted. Teise liinina jookseb arvuka teenijaskonna eluolu. Loo esimeses jaos tuleb üle elada traagiline uudis Titanicu hukkumisest, ka järgnevad suured ajaloosündmused kujundavad tegelaste elukäiku. Suurejooneline kostüümidraama “Downton Abbey” on võitnud hulgaliselt auhindu ja on pälvinud vaatajate suure poolehoiu.

Neljapäevaõhtuste muusikafilmide valik on jaanuaris-veebruaris klassikavallast, pakkudes kohtumisi selliste maailmanimedega nagu Philip Jaroussky ja Cecilia Bartoli, ning legendaarsete dirigentide George Solti, Herbert von Karajani, Claudio Abbado ja Kurt Masuriga.

ETV2: “Ööülikooli rännakud”, TEDxTallinn, sari “Lõputa maailm”

ETV2 näitab kevadhooajal mitmeid uusi saatesarju. Teisipäeva õhtud saavad rikkamaks "Ööülikooli rännakute” võrra, et lennutada mõtteid ja rääkida olulistest asjadest Hasso Krulli, Fred Jüssi, Kristjan Piirimäe, Kristiina Ehini, Valdur Mikita jt seltsis.

Lisaks mõttelendudele viib ETV2 ka pärisseiklustesse. 4x4 seltskond on seekord ette võtnud katsumusterohke reisi Taimõri poolsaarel asuvasse küüdituslinna Norilskisse. Reisisari "4x4. Taimõr ja Jamal" on eetris neljapäeva õhtuti.

TEDxTallinn on inspiratsioonikonverents, kus astuvad üles säravad inimesed erinevatelt elualadelt oma jagamist väärt mõtetega. ETV2 näitab sel kevadel valikut TEDxTallinna loengutest teemal "Piiri peal" aastast 2013.

ETV2 jätkab üllatamist heade filmide ja dokumentaalidega. Neljapäeviti näeb uut draamasarja "Lõputa maailm", eepilist lugu erimeelsustest lihtrahva ja kuninga vahel keskaegsel Inglismaal. Sari on järg juba näidatud loole “Taevasambad” Ken Folleti romaani põhjal.

"Eesti TOP7" on uuest aastast alates eetris neljapäeva õhtuti kell 22.50. "Meie aja kunst" portreteerib kaasaegseid kunstnikke kolmapäeva õhtuti kell 21.30. "Jüri Üdi klubi" avab uksed ikka esmaspäeviti kell 21.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles