Raadio Pärnu peab ümmargust sünnipäeva

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio Pärnu uudistetoimetaja Maria Murumaa, muusikatoimetaja-saatejuht Rivo Tettermann ja programmidirektor Diana Larionova.
Raadio Pärnu uudistetoimetaja Maria Murumaa, muusikatoimetaja-saatejuht Rivo Tettermann ja programmidirektor Diana Larionova. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kümneseks saav Raadio Pärnu jagab juubelirõõmu vahetult oma kuulajaskonnaga: laupäeval, 22. mail kell 11 algab Kesklinna silla juures kail suur sünnipäevapidu „Elu nagu Ameerikas”, samas töötab Raadio Pärnu välistuudio.

„Teeme trilli-tralli, nagu ikka sellistel puhkudel tehakse,” ütles toimuma hakkava kohta Diana Larionova, Raadio Pärnu programmidirektor. „Korraldame linnarahvale igasugu üritusi, vahvaid võistlusi, vaadata saab Ameerika autosid.”

Masinaid on juubelipeol teisigi: laupäeval sõidab linnas taas ringi raadio legendaarne kollane villis, roolis mitte vähem nimekas Ahti Puudersell, villist saadab hulk uhkeid tsikleid.
Otse loomulikult jõuab see, mida Puudersell oma tuuril näeb ja kellega ta põgusatel peatusel kohtub, Raadio Pärnu otse-eetrise.

Kuidas see toimub, saab linnarahvas uudistada välistuudios.

„Enamasti oleme Esplanaadi majas sees ning kes see ikka nii väga julgeb siia tulla,” tõdes Larionova. „Aga laupäeval kolime põhimõtteliselt kogu stuudio välja silla juurde ja kõik saavad näha, kuidas raadiot tehakse.”

Raadio Pärnu laupäevane sünnipäevasõu saab krooni ööklubis Strand.

Peo hakatuses jagavad pidulistele tantsuõpetust ansambli Kajakas mehed, võimlemisklubi Rüht neiud, breiktantsija Vako. Idamaiseid tantse keerutab Strandis Hessa, ansambel on pärast lahkelt nõus ka juhendama, kuidas saada selgeks mehi hullutava nabatantsu õiged knihvid.

„Täpselt südaööl astub pulti legendaarne Elmu Sadulsepp, kes mängib unustatud ja unustamatuid lugusid,” ütles Raadio Pärnu programmidirektor. „Siis keerutab plaate meie noorem generatsioon ja tantsivad kõik.”

Päris otsa saab laupäeval algav sünnipäeva tähistamine esmaspäeval, 24. mail. Päeval, mil täpselt kümne aasta eest läks eetrisse esimene Raadio Pärnu saade.

„Õigel päeval pakume stuudios kringlit, sel päeval on meil hoopis teistsugune programm: oleme nõusse saanud mitu endist töötajat, et nad meenutaksid raadios oldud aegu,” ütles Larionova.

Olnust rääkijaid on Raadio Pärnus üksjagu. Kas või vahepeal muid radu tallanud, ent siis taas “koju jõudnud” Ahti Puudersell, hulk Endla näitlejaid eesotsas Sepo Seemaniga, aga ka praegu ajalehemees Raido Keskküla, raadio kauaaegne juht Viktor Saaremets ja päris esimese Pärnu kohaliku raadio peatoimetaja Ela Tomson.

„Imre Kaas, peaaegu telestaar, on meilt läbi käinud, siin on olnud igasugu vahvaid inimesi, nii et püsige meie lainel nii täna, laupäeval, esmaspäeval kui edaspidi,” sõnas Raadio Pärnu programmidirektor Diana Larionova.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles