Jaan Tätte magab mandril ainult telgis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdisarjas "Kiri sõbrale" teevad kaasa Marko Matvere, Jaan Tätte, Birgit Õigemeel ja Tanel Padar & The Sun
Kontserdisarjas "Kiri sõbrale" teevad kaasa Marko Matvere, Jaan Tätte, Birgit Õigemeel ja Tanel Padar & The Sun Foto: promo

Laulja, näitleja, kirjanik, lavastaja ja Vilsandi saarevaht Jaan Tätte on praegu mandril, et akustilise kontsertsarjaga «Kiri sõbrale» pisut tuuritada. Küsimusele, kuidas saar elab, kui seal vahti ei ole, vastas Tätte naerdes, et tal on seal kõvasti abimehi, kes vaatavad ja korda hoiavad.




Tätte tuuritab koos Marko Matvere, Birgit Õigemeele ja Tanel Padariga. Noorematele kaaslastele jagub muusikul vaid kiidusõnu. «Ma ei ole enne eriti rock'i kuulanud, aga see, mida Tanel ja Birgit teevad, on väga ilus muusika, südamlik muusika,» jutustas muusik-saarevaht  Elmari raadio eilses hommikuprogrammis.

Lisaks on tekkinud Tättele uus kuulajaskond. «Mulle meeldib see, et ma näen publikut, keda ma enne pole näinud. Pubekatüdrukud, kes on rohkem Padari publik, aga nad jäävad suu ammuli mind ka kuulama,» naeris muusik.

Mandrile tulemisega võttis Tätte ette huvitava eksperimendi. «Kõik 11 päeva, mis ma siin olen, ööbin ma telgis erinevates Eesti paikades ja järgmisesse kohta sõidan vaid mööda kruusateid,» rääkis muusik. Viimase öö veetis ta Pangodi järve ääres. Küsimusele, kas teised tuurikaaslased pole avaldanud soovi kampa lüüa, vastas Tätte, et kahjuks mitte.


Sügistalvise perioodi veedab laulja kindlasti Vilsandil, hoolimata sellest, et pereliikmed viibivad ka mandril. «Ma olen kahjuks oma lastele kõik andnud. Nüüd annan ma edaspidi ainult raha,» naeris Tätte. «Mina olen saarel ja sealt enam ära ei käi, nii et kui nad mind näha tahavad, peavad tulema saarele vaatama. Selline on karm reaalsus.»

Vilsandit külastavatest turistidest on Tätte sõnul 2/3 eestlased ja ülejäänud välismaalased. «See on tavaliselt ühepäeva turism. Tulevad, vaatavad, söövad ja lähevad ära,» kirjeldas laulja.

Suve suurimaks tööks peab saarevaht muru niitmist. «Nii kõvasti on sel aastal sadanud, et kogu aeg tuleb niita. Aga saarevahina tuleb muidugi ka vaadata, kas mõni turist on midagi maha visanud või kes kuskil lõket teeb.» Tätte nentis, et probleeme pole siiski olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles