Murdvargad püüdsid viia Sigmund Freudi urni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigmund Freud
Sigmund Freud Foto: Wikipedia.org

Briti politsei otsib murdvargaid, kes püüdsid Londonis asuvast krematooriumist viia kuulsa psühhoanalüütiku Sigmund Freudi tuhka sisaldava urni.

Politsei teatel sisaldab 2300-aasta vanune Vana-Kreeka urn nii Freudi kui ka ta naise Martha tuhka, edastab news.com.au.

Murdvargad murdsid Golden Green krematooriumisse sisse kas 31. detsembril 2013 või 1. jaanuaril 2014. Urni neil siiski kaasa viia ei õnnestunud.

Politseinik Daniel Candleri sõnul oli tegemist teoga, mis väärib hukkamõistmist.

Psühhoanalüüsi loojaks peetav Freud immigreerus natside kontrolli all olnud Austriast Suurbritanniasse 1938. aastal. Ta suri Londonis 1939. aasta septembris.

Golders Greeni krematooriumis on tuhastatud paljud Briti kuulsused, kaasa arvatud kirjanik Bram Stoker, komöödianäitleja Peter Sellers ja lauljanna Amy Winehouse.

Krematooriumi esindaja sõnul on Freudi tuhaga urn paigutatud turvalisse paika ning urni valvamise reegleid muudeti rangemaks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles